Aqaba Adventure Divers - Aqaba

Oavsett om du är en erfaren dykare, äventyrslysten nybörjare eller bara ute efter lite avkoppling, ta med hela familjen och njut av den roliga och vänliga atmosfären hos Aqaba Adventure Divers. Spendera dagarna slappandes vid poolen eller bli guidad runt bland de vackra platserna i Aqabas marinpark av någon ur det erfarna dykteamet. När dagen börjar gå mot sitt slut och kvällen tar vid, passar det perfekt att beskåda den fantastiska solnedgången vid Röda Havets horisont med en god kopp kaffe i handen.

adventures1

Aqaba Adventure Divers ligger 12 km söder om Aqabas stadskärna. Resorten är belägen uppe på en kulle med havet en 10 minuters promenad bort. Det är ett bra alternativ för den som gillar att bo nära på dykcentret, dyka mycket och där kvaliteten på boendet inte har högsta prioritet.

Boendet

De 20 enkla, men rena rummen som omger poolområdet är mysiga och bekväma. Alla är utrustade med luftkonditionering, en dubbelsäng/två enkelsängar, badrum med dusch och en fantastisk utsikt över Röda havet.

adventures2

Restaurang och Café

Njut av god mat i solskenet på poolens solterrass. Här bjuds det på lokala läckerheter blandat med internationella favoriter. Kaféet serverar varma och kalla drycker, fruktsallader och arguila (vattenpipa) hela dagen. Prova en uppfriskande fruktcocktail medan du kopplar av vid eller kanske till och med i poolen! Caféet har även ett biljardbord, så varför inte spöa dykteamet i en omgång biljard!

Observera att restaurangen och caféet inte serverar alkoholhaltiga drycker, men du är välkommen att ta med din egen.

adventures3

Dykning

Aqaba Adventure Divers är en PADI Five Star Dive Resort med ett mycket professionellt team med många års erfarenhet bakom sig. Eftersom det är landbaserad dykning i Aqaba är dykguiderna mycket flexibla och kan lätt uppfylla dina önskemål om du t ex vill boka extra dyk. Dykcentret ligger precis framför rummen vid poolen.

På dykcentret börjar dagen med förberedelser av all utrustning följt av en genomgång för att sedan åka jeep till någon av dykplatserna, som alla finns inom 5-10 minuters jeepfärd (Aqabas kust är totalt 26 km lång). För det mesta åker man tillbaka mellan dyken för att koppla av. 

Övrig service

För att du verkligen ska njuta av din vistelse till fullo erbjuder hotellet många aktiviteter som t ex olika vattensporter, fyrhjuling, resor till Petra och Wadi Rum, samt taxi till och från Aqaba centrum.

 
Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.

book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se