Sharm el Sheikh - Egypten

  • Kort avstånd till både Thistlegorm och vraken i Tiran-sundet
  • Bra destination för snorklare och familjer
  • Kombinera liveaboard med hotellvistelse

Den norra delen av det egyptiska Röda havet består av Sinai halvön, Aqaba-viken och Suez-kanalen. Det är ett fantastiskt dykområde med en unik miljö som fångat många dykare från alla världens hörn.

Den legendariska Sinai öknen är ett område med utomordentlig skönhet, där de klippiga röda bergen reser sig från det karga ökenlandskapet, som en stark kontrast till det myllrande marina livet i alla dess färger i det omgivande kristallklara Röda havet. I århundraden var Sinai nästan obebott med undantag för nomadiska beduinstammar och små fiskebyar. De senast tjugo åren har området runt Naama Bay vid fiskebyn Sharm el Sheikh förvandlats till ett paradis för många turister.

Det som började med ”dive camps” för europeiska turister och sedermera små dykcenter, är numera en mindre stad med hotell på alla nivåer, shopping center, golfbanor och vattensportanläggningar. Trots det är Sharm el Sheikh fortfarande charmigt och definitivt värt ett besök.

Sharm el Sheikh

#

Falcon Naama Star

Beläget i hjärtat av Sharm el Sheikhs Naama Bay har man som gäst närhet till restauranger, barer, affärer och aktiviteter i området. Sandstranden ligger bara några få steg från hotellet. Hotellet har en pittoresk möblering och en avslappnad omgivning. 

Läs mer här...

#

Eden Rock

Eden Rock är idealiskt beläget i Naama Bay, nära affärer, restauranger och strandpromenaden. Hotellet ligger på en klippa och här har man fantastisk utsikt över bukten och Röda Havet. 

Läs mer här...

#

Hilton Dreams

Hilton koncernen har flera hotell i Sharm el Sheikh som alla erbjuder exklusivt boende och exceptionell service. En av dessa är Hilton Sharm Dreams Resort som ligger i Naama Bay mitt emellan Sinaibergen och Röda Havet.

Läs mer här...

#

Emperor Divers

Vår partner i Röda Havet, Emperor Divers, står för kvalitet, säkerhet och service. Dykcentret ligger i Hotel Bayview i Naama Bay med gångavstånd till det kristallblåa Röda Havet. 

Läs mer här...

 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.