Wadi Lahami dykcamp – Egypten

Byn Wadi Lahami ligger ganska långt söderut . Här kan du leva ut din passion för dykning och upptäcka de orörda reven runt det kända Fury Shoals. Hårdkorallen i detta enorma revområde sägs vara något av de bästa i världen. Här ges du möjlighet att dyka långt söderut och samtidigt ha flexibiliteten att vara landbaserad, utan några krusiduller och nära naturen.

Boende

Det finns 16 chalets som är ett standardrum. Dessa kan en stor dubbelsäng eller två enkelsängar, de har också garderob, bord, nattygsbord och fläkt. Här är två terrasser, en med utsikt över havet och den andra mot bergen. Ett eget badrum utrustat med handdukar för dusch.

 De 20 tälten mot strandkanten mäter 3,5 x 3,5 meter, med två sängar och en liten garderob. Det finns eluttag samt elektriskt ljus, man delar badrumsfaciliteter med andra tält. 

Här finns 5 Royal tält som är 5 x 5 meter och har ett mini kylskåp, fläkt, bean-bag stolar och bord med en uteplats. Täten kan ha en stor dubbelsäng eller två enkelsängar. Man delar badrumsfaciliteter.

Incheckningstid är kl. 14:00 och ut kl. 12:00. Halvdagspris finns för sen utcheckning, vid sen ankomst betalas fullt pris. Gäster tar med sig tar med sig egna handdukar och hygienprodukter. 

Dykkurser

Komplett PADI kursprogram och PADI eLearning.  Språk är arabiska, engelska, franska och holländska

Dykning

En typisk dykdag ”klassisk” inkluderar 2 guidade dyk på Fury Shoals plus ett självständigt eftermiddags- och nattdyk på husrevet.  Det finns över 30 möjliga dykplatser så som Shaab Maksour, Abu Galawa, Shabb Claudia och många fler. Hela regionen är känd som Furu Shoals och är ett enormt stort revområde. 

Notera: Dykningen här passar alla nivåer av dykare. Dykare med färre än 20 loggade dyk eller som inte har dykt på mer än 6 månader skall genomföra ett uppfräschningsprogram (Scuba Review). Dykningen med snabba båtar kan vara krävande vid besvärligare väderförhållanden. Det kan bli obekvämt för den som har ryggproblem. Under vintermånaderna rekommenderar vi en vindjacka och keps eller mössa för ytintervallen.        

 

  

 
Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.

book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se