Marsa Nakari dykcamp – Egypten

Marsa Nakari är en charmig liten by vid en skyddad vik 40 kilometer söder om staden Marsa Alam. En attraktion är sin närhet till det skyddade området Samadai eller Dolphin House, en av Röda Havets viktiga nationalparker. Korallrevet utanför och delfinerna som finns i lagunen, gör det till ett av södra Röda Havets mest populära områden.

Boende

nakari

Byn är ganska liten för att minimera miljöpåverkan och har en maxkapacitet som är anpassad efter husrevets storlek. Detta för att säkerhetsställa att revet är skyddat för kommande generationer att uppleva. Boendet består av fina tält direkt på stranden eller chalets. Naturens enkelhet präglar byn och varje boende kan njuta av en obruten havsutsikt. När semestern är över så reser man hem med en känsla av sinnesro, enkelhet och naturbaserad atmosfär.

Dykning

nakari2

Dykningen som erbjuds av Red Sea Diving Safaris har utformats för att passa alla nivåer av dykare. Från nybörjare till erfaren och på ett sätt som ger mesta möjliga glädje och bästa dykupplevelse.  Byn och området är skapat med tanke på dykentusiaster och erbjuder en mängd både land- och båtbaserad dykning.

Dykmöjligheterna som ges är obegränsad landdykning, nattdykning, båtdykning och dykning med snabba motorbåtar ut till yttre rev. Alla dykplatser delas in i ett zonsystem.

Husrevet har ett artrikt marint liv och består av både mjuk- och hårdkorall. Viken utanför byn är grund och startar på 1 till 10 meters djup, för att sedan långsamt bli djupare och slutar på mellan 40 och 50 meters djup på utsidan av revet.    

 

 
Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.

book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se