Dykplatser runt Hurghada

Inom de 518 km2 av hav som finns tillgängligt för dykbåtarna, finns över 50 stycken olika dykplatser. Dessa varierar mellan djupa korallväggar bäst lämpade för strömdyk och grunda 9 meters korallrev med intressanta formationer till en mångfald av både hårda och mjuka koraller och ett otroligt stort antal fiskarter för vilka Röda Havet är känt. Strax utanför kusten ligger vraket av ett Egyptiskt minfartyg på 30 meters djup

Valet av dykplatser styrs i första hand av säkerhetsaspekter såsom vindriktning men också av dykarnas erfarenhet och förmåga.

Huvudöarna och reven:

Umm Gamar: Det här är en liten ö med ett automatiskt navigationsljus. Förutom en liten platå åt sydväst är ön omgiven av rev med både sluttande och vertikala väggar. Speciella kännetecken inkluderar utväxter av koraller och en liten grotta.

Shabrour Umm Gamar: Det här är ett långt rev med en sluttande vägg åt sydöst och en platå runt de andra sidorna. Inbäddad i den sluttande väggen finns vrakdelarna av en patrullbåt på ca 25-30 meter och under den finns en brant vägg. De grundare delarna av revet har ett antal ”swim- troughs” och grottor.

Small Giftun: Det här är den andra största ön i området och omges av bra dykplatser. Öns utsatta position och trots detta så näringsrika vatten bidrar till den fantastiska korallen. Dyken runt den här ön erbjuder någonting för dykare på alla nivåer, från nybörjare till erfarna dykare.

Big Giftun: Det här är områdets största ö och dykplatserna finns längs med dess sydöstra sida, i kanalen mellan Big Giftun och Small Giftun, samt söder om ön och på dess nordvästra hörn. 

Abu Ramada: En liten ö omgiven av bra dykplatser. Det finns väggdyk längs med de norra och östra sidorna och grunda dyk på platåer runt de andra sidorna. Ungefär en halv kilometer söderut finns Gotta Abu Ramada (kallas vanligen Akvariet).  Det här är en av de bästa platserna för att se stim av fiskar som på andra ställen vanligtvis ses ensamma eller i par.

Magawish: Ett område med små rev med mycket liv som ofta används för nattdyk.

 
Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.

book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se