Egypt Red Sea Shore Based Diving

Dykplatser runt Dahab

The Islands

dive sites

The Islands är ett av de mest fantastiska och vackraste reven i Dahab. Namnet kommer från de många korallerna i området. Tillsammans bildar de en labyrint av väldigt intressanta stenformationer med naturliga sprickor och enorma hjärnkoraller. Det djupaste stället är ca 16 meter, vilket gör att det är bra även för snorkling, UV-fotografering eller som ett långt grunt sista dyk för dagen. Men labyrinten och speciellt ingångarna och utgångarna så du bör vara extra försiktig när du dyker här.

Mashraba Reef

Vid den södra änden av Dahab bukten ligger Mashraba vilket är perfekt för både underbara dag och nattdyk. Dyken här kan vara antingen djupa eller grunda. Om det är ett grunt dyk så dyker du längs revet på max 14 meters djup. För de som föredrar djupare dyk så kan du gå ner till en imponerande plats som kallas "Romans Rock" och till några stora korallformationer på 30 meters djup innan du kommer till en underbar trädgård med bordskoraller. Vid vändpunkten kommer du se några av de vackraste korallerna i området, som omringas av stim av Anthias.

The South

Med The South menas den södra regionen av Dahab, nära foten av Sinaibergen. Vid The South finns flera vackra dykplatser som du kan besöka:

  • The Golden Blocks
  • Shark Reef
  • Three Pools
  • Um Sid
  • The Caves
  • Murray Garden

När du åker söderut så kan du dyka hela dagen och mellan dyken kan du ta det lugnt och njuta av en lunch i skuggan på Beduinrestaurangen.

Canyon

dive sites

Detta är en klassisk ravin och ett nödvändigt dyk för grottfantaster. The Canyon är ett fenomen. På ett djup av 10 meter är ravin nästan stängd när den slingrar sig ner mot djupet.

Ravinen har tre huvudingångar. Den första på 15 meter, heter 'the coral fish bowl'. Nedanför fiskskålen på ett djup av 18 meter är en större skål. Den djupaste av ingångarna öppnas på ett djup av 52 meter. Mellan den andra och tredje ingången har väggarna växt samman över ravinen så de bildar en tunnel. 

The Bells - Blue Hole

Precis norr om Blue Hole finns den dramatiska dykplatsen Bells.  Ta ett stort steg och hoppa i från stranden så faller du rakt ner i dess öppning, och sen börjar din nedstigning genom ett hål bland korallerna.  När du stiger ner så kan du kanske höra andra dykare som knackar mot bergsväggen och det är det ljudet som gör att platsen kallas 'The Bells'.  Längre ner så kommer du till en liten valvgång som tar dig till revet på 28 meters djup. Väggen här fortsätter ner till 800 meters djup.

 
Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.

book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se