Egypt Red Sea Shore Based Diving

Dahab - en pärla i norra Egypten

Den här pärlan var ursprungligen en Beduin fiskeby och består egentligen av två byar, den södra delen är Beduinbyn Assalah och den norra delen består av Dahabs affärscentrum. Dahab betyder guld på arabiska och man kan vara ganska säker på att denna ort i östra Sinai har fått sitt namn från den fina gyllene sand som färgar dess stränder. Kombinationen av gyllene sand, turkost vatten och svajande palmer kan få vilken besökare som helst att vilja stanna.

Bara några få kilometer från Dahab finns fina äventyrsområden och både i norr och söder finns fantastiska dykplatser, inklusive det berömda "Blue Hole" som är en av Sinai’s bästa. När solen går ner hittar du många barer, restauranger och basarer längs stranden. Eller varför inte ta dig till Masbat som erbjuder en exotisk blandning av Beduiner, Egyptier och backpackers. Du kan också följa med på en kvällstur i öknen för att inta en traditionell måltid och beundra stjärnhimlen.

#

Oricana

Hotel Oricana sträcker sig längs huvudgatan i södra delen av Dahab. Det ligger i ett lugnt område avsides från stadens centrum. Inom gångavstånd finns stadens hjärta med sitt utbud av underhållning och färgstarka basarer.

Läs mer här...

#

Bedouin Moon

Bedouin Moon är ett litet och intimt hotell med endast 26 rum, cirka 2 km norr om Dahabs centrum och bara ett stenkast bort från havet.

Läs mer här...

#

Nesima

Nesima Hotel och dykcenter ligger i hjärtat av Dahab. Med endast 51 rum erbjuder hotellet en unik avslappnad och gästvänlig miljö.

Läs mer här...

#

Reef 2000

Reef 2000 i Dahab är en PADI 5 Star Gold Palm Resort & IANTD Technical Diving Facility. Direkt på Röda Havets strand och som en del av Bedouin Moon Hotel och som drivs av Reef 2000.

Läs mer här...

#

Freedive Dahab

Freedive Dahab blev 2010 det första SSI Free diving Center i världen. Det är också en AIDA skola och startades av Lotta Ericson och Linda Paganelli 2004. Freedive Dahab erbjuder allt som en fridykare kan tänkas behöva.

Läs mer här...

#

Nesima Diving Center

Nesima Diving Center är ett väletablerat dykcenter i Dahab och uppfyller alla krav rörande service, säkerhet och utrustning.

Läs mer här...

 

 
Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.

book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se