Egypt Red Sea Shore Based Diving

Landbaserad dykning i Egypten

Även om Egypten är välkänt som en utmärkt plats för liveaboarddykning, så är det många dykplatser med hög klass som kan nås via dagsutfärdsbåtar. Genom att utgå från en resort får du det bästa av två världar; uppleva den lokala kulturen och att besöka berömda dykplatser.

Destinationer 

#

Dahab

Dahabs kombination av gyllene sand, turkost vatten och svajande palmer kan få vilken besökare som helst att vilja stanna. Bara några få kilometer från Dahab finns fina äventyrsområden och både i norr och söder finns fantastiska dykplatser, inklusive det berömda "Blue Hole" som är en av Sinai’s bästa.

Läs mer här...

#

Sharm el Sheikh

Den norra delen av det egyptiska Röda havet består av Sinai halvön, Aqaba-viken och Suez-kanalen. Det är ett fantastiskt dykområde med en unik miljö som fångat många dykare från alla världens hörn. 

Läs mer här...

El Gouna

El Gouna

El Gouna är en självförsörjande stad belägen längs den vackra Röda Havskusten, och har prisats med det prestigefyllda Green Globe Award. Staden är utspridd över öar och laguner, och dess vackra stränder och ideala temperaturer lockar besökare året runt.

Läs mer här...

#

Hurghada

Kristallklart lugnt vatten och fascinerande korallrev har gjort Hurghada till Egyptens mest populära turistort med fler än 150 hotell i alla kategorier.  Till skillnad från många andra destinationer i Egypten så har Hurghada dock lyckats behålla sin egyptiska charm.

Läs mer här...

#

Marsa Alam

Marsa Alam ligger i södra Egypten och är en populär plats för dykare samt familjer, men med färre antal dykare och besökare än de mer namnkunniga destinationerna Hurghada och Sharm el Sheikh.  

Läs mer här...

#

Hamata

Upptäcka den södra delen av Egypten som gränsar till Sudan. Hamata, med sina orörda rev, kan erbjuda fantastisk dykning på världskända rev som Fury Shoal och St Johns.

Läs mer här...

#

Dykcamper i söder

För dig som prioriterar närheten till naturen och möjligheten till obegränsad dykning snarare än lyxigt boende, så är våra dykcamper i södra Egypten ett utmärkt alternativ. Välj mellan alternativen nedan.

Läs mer här...

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.