truk lagoon

Reseinformation - Truk Lagoon

Mer Information

Chuuk, som landet numera heter, består av sju större ögrupper och ligger beläget i östra Caroline Islands, sydost om Guam och sydväst om Hawaii.

Stilla havet är en drömdestination för många dykare. Bara namnet ger de flesta fantasier om ändlösa soldagar och den blå horisonten som sträcker sig ut över havet i oändlighet. Men det är inte bara det som lockar oss till denna destination. Paradiset finns inte bara på land utan under ytan också. Stilla havet är en vrakälskares våta dröm, för under vågorna gömmer sig en ofattbart vacker värld. Truk Lagoon ligger mitt ute i havet och denna mytomspunna lagun är formad som en rund ring och är väl synlig från luften.

Under det andra världskriget användes Truk till gömställe för det japanska imperiets flotta. År 1944 flög amerikanerna in över Truk och bombade flottan sönder och samman. På grund av detta ligger idag över 60 skepp och 250 flygplan på botten av havet och många av dessa vrak är dykbara. Det varma vattnet, korallerna och det blomstrande marina livet gör att dykare återkommer år efter år.

Jacques Cousteau var mannen som satte Truk på kartan över dykplatser år 1971. Efter Jacques och hans teams hemkomst publicerades bilderna till världen. Sedan dess har dykare besökt Truk för att själva uppleva dessa skatter. Över 40 vrak går idag att dyka bland. Allt ifrån fartyg på grunt vatten till fartyg som ligger på större djup som lockar en och annan techdykare.

truk2 truk3

Vrakens last är nästan lika fascinerade som fartygen själva. De är packade med alla typer av ammunition samt delar till lastbilar och flygplan. Vattnet är alltid varmt, sikten bra och den biologiska mångfalden är stor. Här skådas enstaka hajar och rockor tillsammans med över 250 olika arter av fisk. I Truk finns något för alla dykare, oavsett erfarenhet.

Tidszon: GMT +10

Valuta: United States Dollar, många accepterar dessutom kreditkort

Språk: Engelska

Visum: Krävs inte för resor som understiger 30 dagar men du behöver registrera dig för ESTA senast 72 h innan avresa då Guam räknas som amerikanskt territorium.

Hälsa: Det finns inga tropiska sjukdomar och sjukvården är väl utbyggd med modernt sjukhus

Elektricitet: Standard 110 volt och US eluttag

Klimat: Det ligger 7 grader norr om ekvatorn så följaktligen är klimatet tropiskt. Medeltemperatur i vatten och luft är runt 28 grader.

Årstidsvariationer: Torrperiod mellan december och april. Regnsäsong mellan april och december.

Klädsel:  S.k. casual clothing är accepterad på båt och resort.  Kvinnor bör ikläda sig en något längre kjol eller shorts vid besök i de lokala byarna.

Flygplatsskatt: 20 USD (kan ändras utan förvarning)

Tryckkammare: Det finns en modern privatägd tryckkammare som ligger ca 45 minuter från sjukhuset. Det finns ingen dykläkare på plats utan alla diagnoser ställs över telefon av en mycket erfaren australiensisk dykläkare. Han ställer diagnos och behandling utförs av kammarpersonalen lokalt. Behandling i kammare är en dyr historia så se till att ha en försäkring som täcker detta.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.