truk lagoon

Dykplatser i Truk Lagoon

truk lagoon map

Nedan följer ett urval av de dykplatser som finns i Truk Lagoon.

Aikoku Maru

Aikoku Maru är ett stort kombinerat frakt -och passagerarfartyg som vilar på rätt köl på bottnen. Lastutrymmen är tomma och mitten av fartyget har kollapsat. Att simma in i fartyget avråder vi starkt ifrån. Det första lastutrymmet i aktern var för militären men är nu tomt. En stor luftvärnskanon finns på toppen av det bakre däckshuset.

Djup: Överbyggnad 40 m, däck 49 m, botten 64m
Storlek: längd 150 m, vikt 10 437 ton

Amagisan Maru

Ett kombinerat passagerar- och fraktfartyg som blev skadat av torpeder och bomber. Det ligger på den sluttande bottnen med aktern djupare än fören. Lastutrymme nummer 2 innehåller en bil och annan last och här kan du få många fina fotografier. Överbyggnaden och i synnerhet lotshuset är intressant att utforska.

Djup: Överbyggnad 31 m, däck 37 m, botten 61 m
Storlek: längd 136 m, vikt 7 620 ton

Freighter

Om du såg en affisch för Truk Lagoon för några år sen så såg var troligtvis detta lilla fraktfartyg med på bild. Kanonen i fören är den mest kända delen av vraket och snorklare kan lätt glida under kanonen och posera för bilder. Skeppet blev träffat av två stora bomber och det mesta är förstört.

Djup: Överbyggnad 1 m, däck 9 m, botten 21 m
Storlek: längd 136 m, vikt 7 620 ton

Fujikawa Maru

Som det mest populära vraket i Truk Lagoon är detta dyk ett måste. Oavsett om du är intresserade av vrak eller det marina livet så kan Fuikawa Maru erbjuda både och. Här finns en riklig tillväxt av mjuka och hårda koraller, anemoner och crinoider. Kanonerna i fören och aktern är vanliga objekt för undervattensfotografer. Alla lastutrymmen innehåller last, men det som finns i lastutrymme nummer 2 är väldigt speciellt, där finns en nästan orörd Zero fighter. Maskinrummet är väldigt intressant, men det kräver speciella dykfärdigheter för att få dyka där.

Djup: Överbyggnad 9 m, däck 18 m, botten 34 m
Storlek: längd 132 m, vikt 6 938 ton

sites2sites1

Fujisan Maru

Fujisan Maru besöks inte så ofta på grund av djupet. Det finns inte mycket marint liv där förutom några koraller och svampar som växer på relingen och livbåtarna.

Djup: Överbyggnad 37 m, däck 46 m, botten 52 - 61 m
Storlek: längd 149 m, vikt 9 524 ton

Gosei Maru

Gosei Maru är mer känd som "Stern High Wreck". Djupen går från 2,5 m vid aktern till 31 m vid fören. Propellern och rodret på detta fartyg fascinerar undervattensfotografer så mycket att de kan spendera ett helt dyk i det området. Saker som är funna på detta dyk är ölflaskor tillsammans med vackra porslinbitar. Torpeder och stridsspetsar finns i några av lastutrymmena.

Djup: Överbyggnad 2,5 m, botten 31 m
Storlek: längd 82 m, vikt 1 931 ton 

Hanakawa Maru 

Hanakawa Maru var lastat med flygplansbränsle och sattes i brand av en torped. Spår av brandskadorna kan man se på bryggan. Detta fartyg ligger en bit från stranden nära den sydöstra delen av ön Tol. Här finns många hårda och mjuka koraller samt fan corals. En telegraf kan beskådas nära bryggan och det finns fortfarande ganska många föremål kvar på båten. 

Djup: Överbyggnad 15 m, däck 23 m, botten 34 m
Storlek: längd 112 m, vikt 4 739 ton

Heian Maru

Detta tidigare lyx passagerar- och fraktfartyg ligger på babordssidan så dess namn som står både på Kanji och engelska är ett vanligt fotoobjekt. Om du simmar in i det första lastutrymmet via den specialgjorda luckan kan du se flertalet torpeder. Ombord finns många föremål kvar.

Djup: Skrov 12 m, botten 36 m
Storlek: längd 155 m, vikt 11 614 ton

sites3 sites4

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.