truk lagoon

Historia

about1pottery Truk

Chuuk (tidigare kallat Truk eller Truk Lagoon) är en av fyra stater som utgör de federala staterna Mikronesien. Det är beläget precis norr om ekvatorn, cirka halvvägs mellan Hawaii och Filippinerna och sydost om Guam.

För att lära sig förstå Chuuk´s invånare måste man låta dess rika och färgstarka historia, dynamiska kultur och spektakulära oceaniska skönhet stå i centrum. I stort sätt allt du kan uppleva på dess ögrupper är på något sätt kopplat till dess kulturella bakgrund.

Frågan om Chuuks ursprung har ännu inte kunnat besvaras på ett tillfredställande sätt av historiker, arkeologer och antropologer. Nyligen funna arkeologiska bevis tyder på att Chuuk (före 1980-talet kallades öarna antingen Ruk eller Truk) fick sitt namn i början av det första årtusendet av malay-polynesiska sjöfarare. De var sanna pionjärer och upptäcktsresande som seglade i stora kanoter antingen från Yap Island eller från Marshallöarna i väster. Endast arkeologer och legender kan berätta vad som egentligen hände i det förflutna eftersom det inte fanns något skriftspråk fram till att amerikanska missionärer kom dit i slutet av 1800-talet. Däremot har Chuuk rika muntliga traditioner och ett blomstrande fiske- och sjöfartssamhälle. Havet erbjuder ett rikligt och varierat utbud av mat. Växter användes för att bota sjuka och ramsor för att kommunicera med gudarna. 

Mycket tyder på att sjöfartsteknikerna var komplexa och att de var framstående kanot- och båtbyggare. Navigatörerna hade betydelsefulla kunskaper och fick hög social status. Dessa män var tuffa och orädda och slogs ofta man mot man - genom att använda stridskonsten pwaang ombord på sina fartyg. 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.