palau diving

Dykning runt Palau

diving1 diving1

Republiken Palau är Mikronesiens västligaste ögrupp. Palaus skärgård består av 200 öar som sprider ut sig på en yta av ca 200 km och det är tätt mellan öarna. Palau är hem till ett unikt fenomen, Rock Islands.

The Rock Islands är Palaus stolthet. Mer än 200 klippor med djungel ligger utspridda i vattnet söder om Koror. Baserna på klipporna är nötta av tidvattnet och betande havsdjur och är därför smalare än topparna, vilket gör att de ser ut som smaragdfärgade svampar som sticker upp ur det turkosa havet. 

Palau har tre havsströmmar i sina vatten som för in näring till ett av det mest varierade och bländande marina livet i världen. Palau är synonymt med ordet underbart, då platsen erbjuder ett oändligt utbud av dykplatser med allt från grottor till väggar och stora drop-offs, tunnlar, kanaler till grund rev. Överallt kan du njuta av den fantastiska sikten och ett nästan obegränsat utbud av marint liv. Dykplatser som Blue Corner och German Drop-off är kända världen över som några av de bästa dykplatserna i världen.

 

Palau har en otroligt rik flora och fauna både på land och under vattenytan. Här finns till exempel Jellyfish Lake där du kan simma med miljontals ofarliga maneter som pulserar genom vattnet. 

Vädret är varmt och fuktigt, med en årsnederbörd på 3 800 mm. Flora och faunan är tropisk, men Palau är mest känd för sin 112 km långa barriärrev som omsluter spektakulära korallrev och en lagun som kallas för en dykares paradis. Vattentemperaturen är minst 28 °C året runt till alla dykares förtjusning. 

Vilken är den bästa tiden på året att besöka Palau?

Palau ligger ca 65 mil norr om ekvatorn ligger inte i något område som utsätts för tyfoner. Vädret är normalt likadant året om. För många år sedan fanns det två säsongen, den torra och den våta, men på grund av den globala uppvärmningen så har dessa säsonger jämnats ut och blivit likadana. Reven runt Palau och inne i lagunen gör att du kan dyka och njuta av vattnet under hela året.

Vilken typ av våtdräkt ska jag använda?

3 mm duger bra, vattnet här är varmt nog för en rashguard eller bara en t-shirt.

Dykplatser som är ett måste att se:

 • Blue Hole
 • Blue Corner
 • New Drop Off
 • Big Drop Off
 • German Channel
 • Peleliu Wall & Cut
 • Peleliu Expressway
 • Ulong Channel
 • Siaes Tunnel
 • Iro
 • Chandelier Cave
 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.