malta travel info

Reseinfo - Malta & Gozo

Mer Information

Karga klippor, medeltida städer, kristallklart vatten och italienskt präglad mat. Med sina långa somrar och milda vintrar är Malta ett resmål värt att besöka året runt. Mitt i Medelhavet, mellan Europa och Afrika, ligger denna fascinerande ögrupp.

malta travel1

Solen, det kristallklara vattnet och de historiska sevärdheterna i kombination med en stor gästfrihet hos malteserna är en unik företeelse även i Medelhavet. Lägg till en del sydeuropeiskt kaos och ett varmt och torrt klimat så har du Malta i ett nötskal!

Malta har många fördelar. Det ligger bara några timmars flygväg från Skandinavien och på så sätt kan du välja allt från en långhelg till en hel veckas resa. Numera är Malta medlem av EU och därmed gäller din sjukförsäkring precis på samma sätt som i övriga EU länder.

malta travel2

Tid: + 1 GMT på vintern och + 2 GMT på sommaren (samma som Sverige)

Språk: Maltesiska och engelska

Visum: Malta tillhör EU därför behöver EU medborgare inget visum

Valuta/kreditkort: Euro. Det är lätt att växla utländsk valuta på bankkontor eller växlingskontor, en växlingsavgift tillkommer oftast. Internationella bankkort accepteras. Banker, uttagsautomater och växlingskontor finns överallt på öarna. På större hotell, affärer och restauranger går det även ibland att betala med de största internationella valutorna.

Dricks: Att ge dricks på restauranger, hotell och för bagagehantering tillhör vanlig artighet. (15 % av summan på restauranger, €1-3/dag för städpersonal, €2 per väska)

Tryckkammare: St. Luke’s Hospital på Malta

Hälsa & vaccinationer: Stelkrampvaccination är alltid rekommenderat. Malta har en god standard när det gäller medicinska behandlingar och det mesta går att köpa på apoteken.

En medicinsk undersökning är inte längre obligatoriskt men om du svarar ja på någon av frågorna på din hälsodeklaration kommer du att behöva ett godkänt läkarintyg. Detta kan ordnas i hemlandet innan resan eller på Malta. Kostnaden på Malta är € 15 och läkaren kommer då till dykcentret. Räkna med en halv dag innan du får en tid till läkare.

Vatten: Det går bra att dricka kranvattnet, men det finns även både inhemskt och importerat vatten på flaska.

Elektricitet: 220 volt, adapter med tre piggar behövs. Det är lätt att få tag på adapter på öarna.

Religion: Romersk-katolsk är den största religionen. På öarna finns flera vackra kyrkor som är öppna för allmänheten. Kom dock ihåg att klä er lämpligt vid besök, axlarna måste vara täckta.

Klimat: Milda korta vintrar och varma, torra och mycket soliga somrar. Det går bra att bada i havet långt in på vintern.

Genomsnitt temperatur i luft och vatten:

yearly temperature

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.