wildlife calendar

Safari Vis

  • Ön Vis
  • Upp till fyra olika vrak
  • Naturskyddsområde vid Vis
  • Nationalparken Kornati

Zadar - Vodice - Rogoznica - Komiža (Vis)-Primošten - Kornati - Zadar

För den som gillar en bra blandning av vrak, grott öppningar och marint liv så turen till Vis perfekt!

Vis Route

Runt ön Vis finns en uppsjö av förlista vrak som Fortunal, Brioni och Tetti. Vraken ligger mellan 20 – 70 meter och kräver att du kan dyka djupare. Detta kanske är det perfekta stället för dig att gå din djuputbildning eller en teknisk dykutbildning? En advanced-dykare med en certifiering ner till 40 meter kommer att kunna se 90 % av alla vrak. 

Dykarna kommer också att bjudas på spännande ”cavern-dykning” där du få uppleva stora och små grottöppningar under havsytan. Att simma in i öppningarna är otroligt spännande och det finns mycket djurliv att titta på. Du kommer inta att simma in längre än att du ser öppningen på grottan, så du behöver inte vara en utbildad grottdykare.

De branta klipporna längs med Vis är fulla med liv, stora stim av fisk är inte en ovanlig syn. Plattfiskar, bläckfiskar, nakensnäckor och gergornia är inte ovanligt och många andra fiskar cirkulerar dykarna. Det finns möjlighet att hyra 15 liters, 2X11 liters, 11 liters stages och rebreather flaskor ifall du önskar

VIKTIGT:
SAFARIN VIS är väldigt beroende av väderförhållanderna. Ön Vis ligger på öppet hav och ibland kan vindar från söder och norr göra så att det blir höga vågor och ostabilt väder. Det är inte speciellt vanligt, men om detta skulle vara fallet går det inte att dyka vid Vis, däremot kan safarin då bytas ut mot Kornati rutten istället.

 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.