tobago

Reseinformation - Tobago

Mer Information

Tobago är ett unikt tropiskt paradis. Ingen annan plats på jorden är lik denna lilla republik med 1,3 miljoner invånare av blandad etnicitet. Sprudlande av känsla och med ett stort utbud av kulturella aktiviteter, vackra människor, eko-äventyr och kulinariska njutningar kan Tobago erbjuda något för alla.

Tvillingöarna Trinidad och Tobago är belägna strax utanför Venezuelas kust. Man brukar säga att Trinidad är öarnas energiska hjärta och Tobago dess lugna själ. För den trötta resenären är Tobago verkligen en fristad av lugn och ro. De varma azurblå vattnen som smeker den ljust rosa sanden på de avskilda stränderna ger en perfekt och total avkoppling. För naturälskaren kan det vara intressant att veta att Tobago har den äldsta skyddade regnskogen på västra halvklotet och för dykaren finns sprakande korallrev med ett färgglatt myller av marint liv.

Tid: GMT -4

Språk: Engelska

Flygplatsskatt: Inga

Visum: Ej nödvändigt för resenärer från EU-länder.

Valuta: Trinidad och Tobago dollar (TT$). Även om både USD och Euro används på ön så rekommenderar att ni växlar till TT dollar.  Internationella kreditkort och resecheckar accepteras av de flesta. Bankomater finns i städer, köpcentrum och flygplatser.

Dricks: Att ge dricks på restauranger, hotell och för bagagehantering tillhör vanligheten. (15 % av summan på restauranger, $2-4/dag för städpersonal, $2 per väska)

Tryckkammare: Finns på Roxborough Medical Clinic.

Hälsa & vaccinationer: Inga speciella vaccinationer behövs för att resa till Tobago, men kontakta din lokala vårdcentral för rådgivning.

Vatten: Kranvatten är säkert att dricka. Flaskvatten finns i alla mataffärer, barer och restauranger.

El: 110/ 220 volt. Adapter behövs.

Klimat: två huvudårstider - torrperiod, från januari till maj och regnperiod från juni till december. Medeltemperaturen i luften dagtid ligger på 29 grader och 26 grader på kvällen.

Tillflödet från floden Orinoco under regnperioden försämrar sikten runt Tobago.  Trots att sikten försämras är detta ändå positiv för det marina livet.

Klädrekommendationer: Lätta, tunna sommarkläder är tillräckligt dagtid, ta med en tröja för de lite kyligare kvällarna. På Tobago är det olagligt att bära militärkläder eller kläder med kamouflagemönster. Bärande av sådana kläder är straffbart och du kan avisas från ön.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.