tobago

Om dykning på Tobago

extra1

Dykningen på Tobago är känd för de underbara korallreven och de spännande strömdyken. Guyana-strömmen som går längs öns atlantkust ger upphov till Karibiens häftigaste strömdyk. Strömmen drar till sig en stor mängd spännande marina arter, däribland hajar och rockor.

extra2

Som kontrast till denna ström finns den lugnare karibiska kusten. Här mynnar näringsrikt vatten från Orinocofloden ut vilket ger ett myllrande marint liv. Skyddade rev av mjuka och hårda koraller, färgglada svampdjur och ett rikt fiskliv gör dyken oförglömliga oavsett dyknivå. Här finns även Tobagos finaste vrak, Maverick, som är en sänkt bilfärja och vraket ligger på 30m djup.

Inte all dykning på Tobago görs på korallrev. Många dyk och däribland några av de allra bästa, görs kring stenformationer som är helt eller delvis täckta av svampar och koraller. Sisters ligger en dryg kilometer utanför karibiska kusten och vid dessa häftiga stenformationer ser man ibland hammarhajar.

De flesta dyken på den karibiska kusten är inte utsatta för de strömmar som annars kännetecknar den atlantiska kusten. Dykare som bor på södra delen av ön i Crown Point, kan dyka på den karibiska sidans mångfald av dykplatser, Maverick, Sisters samt några andra är de strömdyk som finns att tillgå på den atlantiska sidan. 

Under sommarmånaderna höjs vattentemperaturen av det varma utflödet från Orinoco. Detta leder till att alger blommar upp, vilket visserligen reducerar sikten men attraherar stora mängder fisk.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.