mexico

Reseinformation - Mexiko

Mer information

Bästa perioden att resa till Mexiko är under våra vintermånader då är sikten kan vara upp till 50 meter och temperaturen sällan lägre än 25°C. Här kan du dyka på världens näst längsta barriärrev, med en fantastisk mångfald av marina arter. Har du tur får du se valhaj och tjurhaj. Missa inte heller att dyka i grottsystemen som kallas cenotes. 

Playa del Carmen är beläget i hjärtat av Riviera Maya, ca 65 km söder om Cancun och mittemot ön Cozumel. Efter att snabbt vuxit ifrån en liten fiskeby till en livlig kosmopolitisk stad, erbjuder Playa sina gäster ett brett utbud av aktiviteter, boende och restauranger. Mexiko har många spektakulära upplevelser att stoltsera med, alltifrån vidsträckta stränder med turkosblått vatten till fascinerande arkeologiska lämningar som vittnar om Olmen, Maya, och Azteksamhällen. 

Riviera Maya ligger längst det näst största barriärrevet i världen. Området är känt för sitt marina liv och de vackra dykplatserna som erbjuder något för alla dykare oavsett erfarenhet. Under ytan har du möjlighet att se bl.a. sköldpaddor och barracudor och är du intresserad av makrodykning blir du långt ifrån besviken. Här finner du sjöhästar, pipefish, fire worm och olika typer av räkor och krabbor.

Tid: - 6 GMT

Språk: Det officiella språket är spanska, men på hotellet och dykcentret fungerar engelska bra.

Flygplatsskatt: När man lämnar Mexiko, betalas US $22 på flygplatsen, denna summa kan ändras något utan att information getts om detta.

Tullen: När du ska gå igenom tullen i Mexiko, kommer du att få ställa dig i ett led och trycka på en knapp som leder till ett litet trafikljus, om du får ett grönt ljus går du bara direkt genom. Får du ett rött ljus så menas det att din väska kommer att kontrolleras. Detta är bara ett sätt att göra slumpmässiga kontroller på. 

Visum: Ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. När ni kommer fram till Mexiko kommer ni att få fylla i ett avresekort. Se till att förvara detta tillsammans med dina värdehandlingar. Du måste visa upp detta kort när du lämnar Mexiko och har du tappat bort det kommer du att få betala ca 25 US dollar i böter.

Valuta: Mexikanska pesos. Växlingskursen ändras konstant, men 1 USD är ungefär 13 pesos. Du kan använda både Pesos, US dollar och euros i Mexiko. Du kommer dock att märka att du sparar en hel del pengar på att betala i den valutan som den specifika produkten har. Så om priserna i en butik är i US dollar, betalar du med fördel med just US dollar.

Dricks: Många i Mexiko har ingen lön utan lever helt och hållet på sin dricks. Generellt bör man ge 10-15% i dricks vid restaurangbesök, taxiresor och liknande. Till de som hjälper dig parkera på en parkeringsplats, packar dina påsar i mataffären eller bär dina väskor så är 5-10 pesos per person en lagom mängd dricks. $2-4/dag för städpersonal.

Tryckkammare: Playa del Carmen har två tryckkammare. Scuba Playa är anknutna till "BUCEO MEDICO MEXICANO". Med detta menas att alla dykare från Scuba Playa kommer att tas emot i bägge dessa tryckkammare, men det betyder dock inte att det är gratis.

Hälsa & vaccinationer: Bifolac eller liknande (fråga på apoteket), som hjälper till att återuppbygga en bra bakteriekultur i magen och Immodium eller Dimor är bra mot turistdiarré. Huvudvärkstabletter och nässpray som inte torkar ut slemhinnor. Kontakta din lokala vårdcentral för rådgivning vilka vaccinationer just du behöver ta inför en resa till Mexiko. 

Vatten & mat: Drick inte kranvattnet någonstans i Mexiko. Kranvattnet kan möjligen användas för tandborstning och det är ok att tvätta sig i det. Köp vatten på flaska och drick mycket då det är lätt att bli uttorkad i solen. 

Elektricitet: 120v med amerikanska uttag så adapter behövs, kan vara svårt att få ta på plats, ta därför med hemifrån.

Klimat: Playa del Carmen har ett subtropiskt klimat, det menas att det nästan alltid är varmt eller hett. Medeltemperaturen ligger på 27°C och det är soligt nästan hela året runt. Havet går att bada i hela året och luftfuktigheten är alltid väldigt hög.

September-oktober: Storm och orkansäsong. Detta menas inte att det kommer komma en orkan men risken ökar. Det kan vara ganska regnigt under denna period.

Vattentemperaturer: Under december – januari är det som kallast i vattnet med ca 24°C och under juli-oktober ligger temperaturen på 28°C.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.