mexico

Om dykning i Mexiko

mexico1

Playa del Carmen

När det kommer till dykning så är Playa del Carmen ett av världens mest varierade områden för dykare. De lokala reven erbjuder ett rikt marint liv, cenotes ger dig annorlunda grottdykning och vid Cozumel finner vi spektakulär väggdykning. Allt detta tillsammans med Playas centrala läge göra att du kommer få ut det mesta av din dyksemester här. 

diving2

Cozumel

Cozumel sattes ursprungligen ut på dykarnas världskarta av legenden Jaques Cousteau. Detta p.g.a. sina ”drop offs”, rika färger och formationer. En färjeresa från Playa del Carmen är allt du behöver göra för att få njuta av alla fantastiska koraller, tunnlar och passager.  Vår partner i Playa arrangerar heldagsutfärder för dykare till Cozumel och det brukar finnas med som en viktig komponent i våra dykpaket.

Dykning i cenotes

Yucatanhalvöns historia är unik. Efter korallrevets miljontals år under vatten torkade revet ut, på grund av de sjunkande vattennivåerna. Under den torra perioden så ombildades kalksten till en utvecklad underjordisk värld av grottor, tunnlar och majestätiska klippformationer.

diving3

När istiden var förbi fylldes ”Mayan Cenotes” på naturlig väg och utvecklades till de heliga brunnarna för Maya civilisationen. Idag är cenotes utmärkta dykplatser för både den nybakade dykaren och för avancerade grottdykare som kartlägger systemen med dess virrvarr av gångar.

Vi rekommenderar att du bokar minst en dag med dykning i det kristallklara vattnet som du finner i cenotes, du får garanterat en häftig och minnesvärd upplevelse.

diving4

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.