mexico

Dykplatser - Mexico

mexico1

Runt Playa Del Carmen finns många dykplatser, och här nedan följer beskrivningar av några av dessa platser som man kan besöka under sin dykresa. 

Tortugas (Turtle Reef)                  

Maxdjup 15 - 30 m         Strömmar  Medel - starka       Svårighetsgrad  Medel        

Playa del Carmens mest kända dykplats tack vare de många sköldpaddorna som tex gröna, Hawksbills och ibland även Loggerhead. Detta rev är fullt av svampdjur och en mängd större djur såsom barracudas, groupers och tarpons.       

Barracuda           

Maxdjup  14 m        Strömmar Medel - starka         Svårhetsgrad   Enkel - medel        

Ett väggdyk med en vit sandbotten och många överraskningar. De små grottorna och överhängen är fyllda av stim med grunts och snappers och med lite ovanligare möten med jättemuränor, små sjöhästar och vilande sköldpaddor. 

Sabalos (Tarpon Reef)           

Maxdjup  14 m        Strömmar Medel - starka         Svårhetsgrad   Medel  

Eftersom det ligger nära Barracuda-revet så kan du uppleva liknande grottformationer och ovanligt stora sim med färggranna fiskar även här. Det dramatiska landskapet gör det till ett något svårare rev att dyka på, men du kommer bli belönad genom att få se de stora djuren som enorma tarpons, stim med barracudor, och stora groupers leka i strömmen.

Mama Viña Ship Wreck           

Maxdjup  28 m        Strömmar Medel - starka         Svårhetsgrad   Medel  - svår

En räkfiskebåt som sänktes för dykarnas skull 1995. Vraket har snabbt blivit en populär plats för stora fiskstim. Här kan du se stim med spadefish, jacks och barracudor. Simmar du in i vraket så möts du av massor av små fiskar, gröna muränor och vackra koraller.    

Punta Venado (Deer Point)           

Maxdjup  20 - 30 m        Strömmar Medel - starka         Svårhetsgrad   Medel  

Playas sydligaste rev och det med vackrast korallformationer och tvättsvampar. Kom ihåg att kika in i alla skrymslen och vrår som gör att detta rev saknar motstycke i området. Örnrockor, sköterskehaj och stora sköldpaddor är vanliga besökare på denna frodiga plats som utgör ett mycket bra strömdyk. 

Jardines (Gardens)           

Maxdjup  12 m        Strömmar Svaga       Svårhetsgrad   Enkel  

Den här närliggande och ganska grunda dykplats är som en barnkammare för många tropiska fiskar och kräftdjur. De stora fiskstimmen kommer att imponera på även en erfaren dykare. Kom ihåg att titta under de många överhängen, där du kan hitta muränor, stingrockor, räkor och hummer. 

Shangri-la                   

Maxdjup  10 m        Strömmar Svaga         Svårhetsgrad   Enkel

Det ligger bredvid Jardines och har liknande marint liv men grundare djup och ännu svagare strömmar. Simma lugnt och njut av alla de små varelser du stöter på här!  

Chunzumbul           

Maxdjup  10 m        Strömmar Svaga         Svårhetsgrad   Enkel

Det längsta grunda revet. Detta färggranna rev är fullt av stora fan corals, tvättsvampar och små hålor och skrymslen fulla av intressanta små varelser. Några av höjdpunkterna är sköldpaddor, jättebarracudor och stora stingrockor som ligger på sandbottnen.     

Cueva del Pargo (Snapper Cave)              

Maxdjup  10 m        Strömmar Svaga         Svårhetsgrad   Enkel 

Som namnet visar så är detta ett rev med stora cirkulära överhäng fulla med snappers. Ett bra dyk där du känner dig som ett med fisklivet och väldigt svaga strömmar så du har gott om tid på dig att upptäcka livet under ytan. 

Moc Che              

Maxdjup  15 m        Strömmar Svaga - Medel         Svårhetsgrad   Enkel - medel  

Eftersom revet når ända upp till ytan passar det bra även för snorkling. De små tunnlarna vid foten av revet är hem för en stor grön muräna som surt hälsar på dykarna som simmar förbi.   

Moc Che Deep           

Maxdjup  30 m        Strömmar Medel - starka         Svårhetsgrad   Medel  - svår

Det första av några djupa väggdyk. Detta långa strömdyk är rikt av stora korallformationer, enorma fan corals och varierat marint liv. Var noga med att titta in i alla sprickor och hålor för att hitta kungskrabbor, gröna muränor och sovande sköldpaddor.

Pared Verde (Green Wall)           

Maxdjup  30 m        Strömmar Medel - starka         Svårhetsgrad   Medel  - svår

Direkt efter Moc Che Deep kommer du till detta rev som har liknande formationer och marint liv. Under vintermånaderna så är det möjligt att se tjurhajar på sandbottnen. Dykning vid detta väggdyk ger dig mer tid på botten för att verkligen njuta av platsen.

Los Arcos (The Arches)                 

Maxdjup  30 m        Strömmar Medel - starka         Svårhetsgrad    Svår

Det väggdyk som ligger längst bort och är mindre enhetligt till formen vilket för med sig att det bjuder på intressanta passager och formationer. Du kan ofta se stora barracudor som kryssar över revet eller stora stingrockor som vilar på sandbotten.   

Cerebros (Brains)           

Maxdjup  12 m        Strömmar Svaga         Svårhetsgrad   Enkel

Precis som namnet antyder så är detta rev täckt av stora hjärnkoraller. Om du sicksackar runt så hittar du ett överflöd av hummer, stim med grunts eller en enstaka örnrocka som sveper ner över revet. De smala ravinerna genom hela dyket gör att denna plats är unik och en av våra favoriter efter ett djupare morgondyk.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.