curacao diving

Reseinfo - Curacao

Mer information

Curaçao är den största av de tre s.k. ABC-öarna med närmare 150 000 invånare. Här samsas mer än 50 olika nationaliteter på den 65 km långa och ca 15 km breda ön.

Curaçao tillhör de Nederländska Antillerna, vilka i sin tur tillhör det Nederländska kungariket. Holländska är officiellt språk, men många talar också Papiamento öns egna språk. Engelska och spanska talas dessutom av de allra flesta på ön.  Namnet Curaçao kommer förmodligen ursprungligen från tiden då spanjorerna regerade på ön. De kallade den "Curazon", hjärta på spanska.  Och visst ligger det mycket i det. För det finns en stor risk att en liten del av Ditt eget hjärta blir kvar här för alltid

Fantastisk shopping, underhållande nattliv, massor av museer, 41 olika stränder och dykning som lockar entusiaster från hela världen är bara några av Curaçaos många spännande aktiviteter.

Här finns en av världens största färskvattenanläggningar som producerar högklassigt dricksvatten direkt i kranen. Curaçaos alla kulturskatter har också uppmärksammats internationellt och idag finns huvudstaden Willemstad, med på UNESCO lista över platser som, liksom Versailles slott och Taj Mahal, skall skyddas och bevaras som en del av världsarvet.

Världsberömt idag är också Kurá Hulanda, ett fascinerande och gripande museum om den tid då Curaçao var Karibiens slavcentrum.

Tid: Svenskt tid - 6 timmar

Språk: Holländska, engelska, Papiamento (en mix av spanska, portugisiska, holländska, franska, engelska och Arawak indianska).

Flygplatsskatt: 20 USD

Visum: Behövs ej för resenärer från EU-länder.

Valuta: US dollar, NAFL (Netherlands Antilles Florin). De stora kända internationella kreditkorten accepteras nästan överallt på Curacao. Bankomater finns överallt där det cirkulerar mycket folk, du kan oftast välja att göra uttag i NAFL eller USD.

Dricks: Att ge dricks på restauranger, hotell och för bagagehantering tillhör vanligheten. (15 % av summan på restauranger, 10 % vid taxiresor, $2-4/dag för städpersonal, 1 NAFL per väska)

Tryckkammare: Ja i Willemstad på Curacao.

Hälsa & vaccinationer: Kontakta din lokala vaccinationsenhet för specifik information vad som gäller just dig.

Rekommendationer:  Bifolac eller liknande (fråga på apoteket), som hjälper att återuppbygga en bra bakteriekultur i magen och Immodium eller Dimor är bra mot turistdiarré.

Vatten: Dricksvattnet på Curacao är av hög kvalitet och går att dricka.

Elektricitet: 110-130V 50Hz (amerikanska och europeiska vägguttag)

Temperatur/Klimat: Klimatet är varmt och soligt med en medeltemperatur på 27C. Havsvattnets medeltemperatur ligger på 25C. Regnperioden pågår mellan oktober och februari och kännetecknas av korta, häftiga regnskurar.

Klädrekommendationer: Dagtid så räcker tunna sommarkläder bra då det är väldigt varmt. Ta dock med en tröja eller tunn jacka då luftkonditioneringen inomhus gör att det blir ganska kyligt.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.