curacao diving

Om dykningen på Curacao

all west1

Curacao har mycket att erbjuda dykare på alla nivåer. Dykningen är mycket lik den på Bonaire, Curacao's systerö som också är välkänd bland dykare.

De bästa dykplatserna finner man väster om ön och en majoritet av dykplatserna ligger nära land och är därför enkla att nå. På Curacao erbjuds både båtdyk och landbaserad dykning.

En av öns bästa dykplatser är vraket Superior Producer. Hon är ett 70 meter långt skepp som har vilat på havets botten de senaste trettio åren.

Airplane Wreck

Rakt ut från vågbrytaren finns en markeringsboj. Den märker ut platsen som har rester från ett flygplan, därav namnet Airplane Wreck.

Hell`s Corner    

Om du är advanced-certifierad dykare och söker en utmaning kan detta vara den perfekta dykplatsen för dig. Hell's Corner har inget skydd från det öppna havet och stora vågor slår mot klipporna längs stranden. Därför har denna plats fått namnet Hell´s Corner. Här hittar du hjärnkorall, tube sponges, mushroom heads, gorgonians, jacks, barracudor, havssköldpaddor, hummer och fläckig och grön muräna.

Double Reef & Superior Producer

Double reef och Superior Producer är med på topp 10 över Curacao's bästa dykplatser och vraket ett av de finaste i Karibien. Skeppet står upprätt med nakterhuset på 24 m och hennes skrov vilar på 30 m. Platsen kan nås från land eller båt och ligger nära Holiday Beach Hotel. Här kan du hitta grouper, barracuda, koraller och anemoner.

Kabayé & Small Wall

Platserna i undervattensparken erbjuder annorlunda upplevelser mot de lugna västliga platserna. Förhållandena på ytan är mindre skyddade och väggarna tenderar att vara mer dramatiska och frodigt täckta tack vare att det hela tiden kommer in nytt och näringsrikt vatten. Kabayé & Small Wall är placerade precis bredvid varandra.

Kabes di Baranka/ Beacon Point & Caracasbaai Lost Anchor

Några av de mest läckra reven på Curacao kan man hitta på de här platserna. Ett koralltäckt område är en dykares dröm, Kabes di Baranka ("Head of the Rock"). Caracas Bay Lost Anchor finns längs med nordvästra väggen av viken framför klippan.  En vacker vägg helt täckt med friska koraller och frodiga gorgonians.

Light Tower

Ett spektakulärt och spännande dykäventyr. Dykare som söker en rejäl adrenalinkick kommer att uppskatta detta. Du bör inte ha ett svagt hjärta för Light Tower nås bara från båt och rekommenderas till erfarna dykare som har varit med om tuffa vågor, starka strömmar och svåra i- och uppgångar från båt.

Lovers Beach, Vaersenbaai & the Car Wrecks

Par som söker avskildhet för att komma ifrån de lokala skvallertanterna spenderar ofta ett par timmar på Lovers Beach och därav namnet. En enkel plats att tillbringa dagen, komplett med alla nödvändiga faciliteter. Car Wrecks är en rolig dykplats, full med bilvrak och en bra plats för att ta unika souvenirbilder.

No way

Både havet och ditt förnuft säger “aldrig”, men du måste utmana det. Även advanced dykare viskar “aldrig” när båten kommer fram till denna spännande dykplats. Om du är modig kommer du att bli belönad!

Playa Kalki/ Alice in Wonderland 

En av de finaste dykplatserna på Curacao. Playa Kalki på Westpunt, med smeknamnet Alice i underlandet, är en perfekt plats för en dag på stranden med dykare, snorklare och solälskare. Håll utkik efter grön muräna, hummer, svampformad stjärnkorall och imponerande färgglada revfiskar.

Santu Pretu, Mushroom Forest & the Cave

Området San Nicolas erbjuder flera utmärkta platser. Man kan lätt tillbringa flertalet dagar i detta område med att dyka och utforska. Ett av de bästa dyken på Curacao är Mushroom Forest och The Cave. En unik och avkopplande plats när sikten är som bäst och den erbjuder ett superbt dyk med bra fotomöjligheter.

 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.