scapa flow

MV Radiant Queen i Scapa Flow

MV Radiant Queen är en 52 fots snörpvadsbåt, byggd 1948 av Weatherheads of Cockenzie och ursprungligen avsedd för sillfiske. Hon har också använts som arbetsfartyg för säljakt och musselplockning, men har sedan slutet av 1970-talet fungerat som dykcharterbåt. Vi har varsamt restaurerat henne genom åren och utrustat henne med alla faciliteter som krävs av det dykfartyg av högsta kvalitet som hon är idag.

Radiant Queen drivs av en 145 hk 6-cylindrig Ford Mermaid Marine dieselmotor (helt ny 2006). Hon är klassad MCA kategori 2, vilket ger oss en stor räckvidd runt Orkney och närliggande vatten, och tillstånd att medföra upp till 12 dykare. Ombord finns två 18 cfm Bauer kompressorer [run independently – one from hydraulics] respektive en separat 30 hk Yanmar-motor. Självklart finns syrgas och välutrustad första hjälpen-låda ombord.

Salongen är centralvärmd och har sittplatser för 12 personer. Pentryt är välfyllt med te, kaffe och mat att värma efter långa dyk. På akterdäck finns breda bänkar som ger 12 dykare gott om plats att ta på utrustningen. Flaskorna fylls direkt på bänken, med luft eller nitrox. Trimix kan arrangeras. Specialbyggda flaskrack underlättar fyllning av stageflaskor, rebreatherflaskor och dekoflaskor, och två boostrar gör att vi enkelt kan fylla gas också i flaskor med högt starttryck. Enkelflaskor (12 och 15 liter) och vikter finns tillgängligt för användning utan extra kostnad.

Skepparen ger utförliga och noggranna dykplatsgenomgångar inför varje dyk. Vår specialbyggda dykarhiss gör det enkelt att komma upp på båten. Den är extra bred för att passa dykare med flera stageflaskor och designad med säkerheten i åtanke - den har fallskydd och är byggd så att inga fingrar kan komma i kläm. Under däck finns ett uppvärmt torkrum, med personliga förvaringsskåp och bekväma sittplatser. Här finns också separat rum för våt utrustning och toalett.

mv radiant queen

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.