scapa flow

Scapa Flow – ett himmelrike för vrakdykning

  • 7 tyska vrak, inkluderande slagskepp & kryssare
  • En variation av övriga vrak, vacker kelpskog och klippformationer
  • Skräddarsydda båtschema och turer enligt din grupps önskemål

brummer 3d tour

Vrak från världskrigen, whisky och öppna vyer

Utöver att vara ett av de mest bildsköna områdena i Skottland, är också Scapa Flow vida känt som en av de bästa destinationerna för vrakdykning i världen. Den största attraktionen i Scapa Flows vatten är den tyska högsjöflottan från första världskriget. Inbäddad i det stilla gröna vattnet sedan 1919, efter sänkningen utförd av Admiral Von Reuter. Tre 25797 tons slagskepp, tre lätta kryssare, en snabb minläggare, flera platser relaterade till sänkningen ligger också i huvudområdet. Alla erbjuder en fantastisk dykning. Täckta av marint liv, massiva kanoner och välbevarade, innebär att dessa vrak har något för alla.

Scapa Flow har använts som en trygg hamn ända sedan vikingatiden. Som en naturlig hamn erbjuder det fartyg skydd från de värsta ovädren. Så var fallen också under världskrigen, brittiska skepp fanns här och sökte skydd från tyska ubåtar och flygattacker.

Tyska slagskepp, brittiska skyddsfartyg, fiske-, och motorbåtar…

#

Vraken vid Scapa Flow 

Täckta av marint liv, massiva kanoner och välbevarade, innebär att dessa vrak har något för alla. Tekniska dykare erbjuds djupare vrak och den vanliga rekreationsdykaren har ett stort urval av strålande dykning på grundare vrak. 

Läs mer här...

 
 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.