diving newfoundland

Dykning i Newfoundland

Utanför Newfoundlands kust möts strömmarna från Labrador med den varma Golfströmmen. Detta resulterar i en population av tusentals valar, en ovanligt spektakulär undervattensmiljö med rik flora och fauna och en perfekt plats för miljontals sjöfåglar att häcka på. Föreställ dig det här landskapet och lägg till jättelika blåskimrande isberg i alla dess former, vrak med en historia på över 500 år tillbaka och du har dykning och upplevelser i världsklass.

diving2

Dyksäsongen i Labrador och Newfoundland sträcker sig från maj till november med högsäsong juni-augusti, och erbjuder hela tiden nya spännande upptäckter. Vraken är tillgängliga under hela säsongen, och här finns mycket att upptäcka.

Under månaderna maj och juni flyter Grönlands jättelika isberg in mot Newfoundlands kust, och skapar ett drömlikt landskap.

Under sommar månaderna juni - augusti samlas över 35 miljoner sjöfåglar på de karga klipporna där just flera sorters valar får sin mat i det näringsrika vattnet.

Dykningen är, som ni förstår, obeskrivbar. Detta i kombination med Kanadas historia och kultur gör denna resa helt oförglömlig.

Isberg

diving1

Den bästa tiden för att få se isberg i Conception Bay är från maj till slutet av juli. Att dyka vid isberg kan inte jämföras med något annat. De vackra majestätiska formationerna och den hjärtskärande känslan av fartyg som har farit illa är en helt unik upplevelse och väcker en känsla av vördnad, nyfikenhet och försiktighet hos oss. 

Från Labradors östkust till Newfoundlands södra stränder har du ”Iceberg Alley”, den enda platsen i världen där du kan se isberg stora som ett 2-3 våningshus passera på väg från Grönland till Atlanten.

Det är fantastiskt att få se isbergen från under ytan som dykare och uppleva dess verkliga storlek. Möjligheten till dykning beror på isbergens form och storlek vid varje specifikt tillfälle.

Valar

diving4

Störst chans till att se valar i Newfoundland är från juli till augusti och de mest förekommande valarna vid Conception Bay är knölval och vikval. Dessa vackra varelser har en mycket respektingivande kroppsstorlek, men är egentligen bara vänliga jättar som älskar att leka.
Med hjälp av en 7 meter lång ribbåt går det snabbt och enkelt att ta sig ut till valarna och få magnifika bilder och videos. Tillåter vädret och valarna finns möjligheten att hoppa i och snorkla med dem, vilket är en hisnande upplevelse!

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.