diving newfoundland

Dykplatser i Newfoundland 

Bell Island WWII vrak

bell1

Med en 45 minuters båtfärd från Foxtrap´s hamn kan man sig till vraken kring Bell Island. Här ligger fyra fartyg inom ett mindre område, på djup som varierar mellan 18 till 48 meter. Var och ett av vraken är intakta och placerade på ett sådant sätt att de är mycket intressanta att utforska för dykare

Chimney Cove

diving3

Chimney Cove är en liten vik belägen med bara 15 minuters båtfärd från hamnen Foxtrap. Precis bredvid ligger den ökända ön Kellys Island som bär på många pirat- och spökhistorier.  Denna dykplats är full av marint liv och här hittar vi med stor sannolikhet hummer, ål och havskatt. Djupet här varierar mellan 7 och 14 meter.

Bell

Bell är en annan intressant dykplats. Hit tar man sig med en lite längre båtfärd på ungefär 50 minuter från hamnen Foxtrap. Denna dykplats är full av intressanta väggar och passager som du kan simma igenom, fyllda med marint liv. Denna plats passar för dykare som är nybörjare likaväl som avancerade dykare.

The Conception Bay Whaling Wrecks

Denna plats har varit välkänd för dykare sedan 1964. Man tror att valfångstfartygen som kan skådas här övergavs i slutet av valfångstindustrins era i Newfoundland. Bara en mil utanför kusten i Conception Harbour vilar två valfångstfartygen, S/S SPOSA och S/S SOIKA. De varierar i längd från 33 till 40 meter. Sikten på vintern och tidiga våren varierar från ungefär 9 till 30 meter. En harpun finns fortfarande monterad på ett av skeppen och en propeller finns fortfarande kvar på SS Southern Foam. Här väntar fantastiska möjligheter för fotografering och videofilmning. 

Whale Bones, South Dildo

Ungefär en timme från St Johns i södra Trinity Bay, South Dildo finns en gammal valfångststation. Skelett från många av dessa stora djur ligger fortfarande utspridda på havsbotten nära land. De kan nås från kajen eller från stranden som ligger intill. Dykplatsen når ca 20 meters djup och är lättnavigerad. Alternativt kan en båt användas för att nå de områden som ligger lite längre bort. Skallar, revben, käkben och kotor från de stora valarna finns över hela platsen, även de som är mer täckta än andra är lätta att känna igen.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.