england

last minute 

Brugdhajar i Cornwall, England

  • Den näst största fisken i världen precis bredvid dig
  • Perfekt för en kortare sommartripp
  • Öppen för alla, ingen dykerfarenhet krävs

Brugdhaj - tätt inpå och personligt

Den bästa tiden för att se dessa magnifika djur är från mitten i maj till tidigt i juli. Hajarna är alltid här denna tid på året, det är bara rätt förhållanden som behövs för att finna dem. Det är optimalt när det är sol och lätt vind. Solen drar plankton upp mot ytan som i sin tur attraherar hajen och du ser ryggfenan. År 2012 var den längsta säsongen någonsin och avslutades först den 9:e september. Båtoperatören lyckades gå ut 31 gånger.

Dagen startar kl. 08:00 då båten lämnar kaj. Att finna hajarna kan ta allt mellan 30 minuter till 3 timmar, men oavsett så är de värda att vänta på. När de siktas är det dags att förbereda sig och utrustningen. Du går i vattnet i små grupper så ljudlöst som möjligt. Om du håller dig till reglerna och med lite distans till hajarna, så håller de sig väldigt lugna. De fortsätter att äta och ger dig en härlig upplevelse, sakta simmandes vid sidan av dem.  Andra marina, spännande djur har också varit synliga, med säl, sardiner som skapar ”bait balls”, hundratals delfiner, dykande sjöfåglar, pingviner kan ses, Flasknos delfiner, Havslädersköldpadda och massor av Klumpfisk. 

 

#

Charles Hood

Charles Hood är vida uppmärksammad som en av de främsta experterna när det gäller att arbeta med Brugdhajar. Hans år av erfarenhet har lett till ett samarbete med BBC med flera. Med ett utbrett nätverk av Brugd sökare samt lokala kontakter är Charles utan tvekan den bästa guiden du kan ha på denna spännande resa.

 
 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.