group trips

Reseinfo - Azorerna

Mer Information

Azorerna består av nio öar som ligger 1000 km väst om Portugal, mitt i Atlanten. De utgör i själva verket de topparna på den Atlantiska centralryggen som bryter vattenytan. Det är en enorm undervattensbergskedja som delar oceanen på längden från norr till syd. Omgivna av det varma vattnet från Golfströmmen så är öarnas landskap, natur och rika marina liv tätt sammankopplat med deras ursprung och geografiska läge.

För all er som vill uppleva möten med valar, simturer med delfiner, fantastiska äventyr, dykning och rolig snorkling så kommer överflödet i det marina livet inte att göra er besvikna.

Azorerna är ett ganska nytt område för nöjesdykare. Golfströmmen och en havsbotten med varierad topografi skapar perfekta förhållanden för en rik, ymnig och skiftande undervattensfauna som sträcker sig från små nakensnäckor till väldiga djuphavsfiskar och marina däggdjur.

För de mer äventyrliga så finns möjligheten att bege sig ut från kusten och dyka vid Princess Alice med Mobulas och Mantor eller i det öppna havets blå vatten med gäckande Mako- och Blåhajar. 

Tid: -1 GMT

Valuta: Euro

Språk: Portugesiska och engelska

Visum: Behövs ej då det är en del i EU. 

Hälsa: Stelkrampvaccination är alltid rekommenderat. Azorerna har en god standard när det gäller medicinska behandlingar och det mesta går att köpa på apoteken.Det går bra att dricka kranvattnet, men det finns även både inhemskt och importerat vatten på flaska.

Tryckkammare: Det finns två kammare på öarna. En finns på sjukhuset i Faial och den andra är i Sao Miguel. 

El: 220 v

Vattentemperatur:  Havet - 17º C to 24º C med sikt upp till 30 m

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.