princess alice bank

Princess Alice i Azorerna

Svårighetsgrad: Hög
Lägsta behörighetsgrad: PADI Advanced Open Water Diver eller motsvarande och minst 50 loggade dyk
Säsong: juli fram till mitten av oktober

alice1

The Princess Alice Bank eller Banco Princess Alice som den heter på portugisiska, är ett djuphavsberg som befinner sig 50 sjömil (92,6 km) sydväst om ön Pico och 45 sjömil (83,3 km) sydväst om ön Faial i Azorerna. Djuphavsberget stiger upp ur de mörka djupen på 1500 meter till 35 meter under ytan.

Normalt så får dykare genomföra hela dyket med hjälp av en nedstigningslina då starka strömmar kan uppstå när som helst. Välkänt för sin extraordinära karusell av Mantor och Mobulas så hyser Princess Alice även Jacks, väldiga Tonfiskar, Barracudor och Blue Marlin samt hajar.

Avresa sker mellan sju och åtta på morgonen från dykcentret i Madelena på ön Pico. Det är en 2,5 timmes båtresa till Princess Alice.

Mantor och Mobulas simmar på mellan ytan och 30 meters djup runt bergstoppen vilket gör det onödigt att lämna platsen där båten ankrar. Att lämna nedstigningslinan kan fort leda till att du hamnar i det öppna havet långt ifrån båten och händelsernas centrum. På grund av detta så får nedstigningslinan bara lämnas ifall dykguiderna har gett klartecken till det.

En standardutflykt till Princess Alice inkluderar två dyk. Tiden mellan dyken används till lunch ombord på båten och kan göras intressantare med en snorklingstur. Det händer ganska ofta att Mantor och Mobulas kommer ända upp till ytan!

Få dykare återvänder besvikna från Princess Alice. Väl tillbaka på land kommer du att ha fantastiska historier att berätta och ett äventyr att minnas för resten av livet.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.