atlantic diving

Dykdestinationer Atlanten

En av de mest varierande regionerna är Atlanten, som erbjuder en mängd olika aktiviteter för dykare som söker något lite extra. Vi har Azorerna med valar, delfiner, hajar och mobulas. Sedan till sydkusten av England med sina Brugdhajar. Reser vi norrut till Skottland finns världsberömda dykområde för världskrigsvrak, rakt över Atlanten finner vi Kanadas ostkust med Newfoundland. Här kan du bland annat välja mellan andra världskrigsvrak, simma med valar eller dyka på isberg.

Alla dessa destinationer i Atlanten erbjuder mycket speciella upplevelser och är perfekta för att ge en extra äventyrskrydda till din dykresa.

 

Välj Din Destination

#

Algarve

Barlavento regionen i Algarve är känt för sina fantastiska sandstränder, vackra kustklippor och lugna vatten. Det är en dykdestination som erbjuder varierande dykning under en stor del av året.

Läs mer här...

#

Azorerna

Denna lilla ögrupp befinner sig mitt ute i Atlanten. Det har därför blivit en besökspunkt för många pelagiska arter, som valar, Mako- och Blåhaj, Mobulas och mycket mer. Chansen att få möta stora djur här är god och det är troligtvis en av de mest tillgängliga platserna för just dessa möten.

Läs mer här...

#

Kanada

Detta är en destination full av äventyr med allt från orörda skeppsvrak till isberg, med möjlighet att komma öga mot öga med Knöl- och Minkval. För dig som letar efter något lite mer utöver det vanliga, så rekommenderar vi att du besöker detta resmål.

 

Läs mer här...

#

England

Ta möjligheten att komma riktigt nära världens näst största fisk, möt Brugdhajen. Södra England är en av de bästa platserna i världen för att få se dessa magnifika varelser. Liksom valhajen är brugden en planktonätare, social i sin karaktär som gör det lätt att snorkla med dem.

 

Läs mer här...

#

Skottland

En perfekt naturhamn, det är Scapa Flow i Skottland som har använts sedan vikingatiden. Numera känt för sin Whiskey framställning och många vrak, området har massor av metall under vattenytan för den hängivne vrakdykaren att upptäcka.

 

Läs mer här...

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.