maldives

Reseinformation - Maldiverna

Bara en snabb titt på vad som erbjuds på Maldiverna avslöjar varför många dykare anser denna plats vara en av de bästa på vår planet. Maldiverna består av en serie atoller och öar som knappt syns över havsytan. Från dessa kan vi, året runt, uppleva skinande sol, vita sandstränder samt fascinerande tropisk dykning.

Den avslappnade atmosfären innebär att du kan helt och hållet ge efter för frestelser som fantastisk dykning och lyxigt boende. Här ligger fokus på att njuta av snabba strömdyk samt hänföras av den stora mantan när den kommer in för att tvätta sig. Valhajar är inte helt ovanliga och den grå revhajen kan man få syn på året runt. För att inte tala om de stora stimmen med färgglada vackra fiskar som simmar fram längs hisnande korallväggar. Dykningen i Maldiverna kommer inte att göra dig besviken.

Alla flyg anländer i Male och därifrån kan du ta dig med båttransfer till resorterna Bandos och Casa Mia eller varför inte med sjöflygplan till Kuredu eller Komandoo Resort. Alla våra liveaboards avgår direkt från Male och du kan även välja att blanda liveaboard med resort för att få rätt balans mellan dykning i världsklass och avkoppling på stranden. Med så mycket att erbjuda, finns det enbart ett enda problemet med Maldiverna, någon gång måste du åka hem!

 

Tid: +5 GMT

Valuta: Maldiviska Rufiyaa (MVR), US-dollar funkar på nästan alla hotell och de vanliga internationella kreditkorten accepteras. Det är bra att ta med sig USD i kontanter eftersom det inte går att ta ut kontanter på öarna.

Språk: Officiella språket är Divehi, men engelska pratas på hotellen.

Visum: Behövs inte för nordiska medborgare. Kontrollera med ambassaden angående vad som gäller för dig om du har annat medborgarskap.

Hälsa & vaccinationer: Kontakta din lokala vaccinationsenhet för specifik information vad som gäller just dig. Tänk på att inte dricka vatten från någonting annat än en flaska med obruten förslutning!

Rekommendationer: Bifolac eller liknande (fråga i apoteket), som hjälper att återuppbygga en bra bakteriekultur i magen och Immodium eller Dimor är bra mot turist diarré. Huvudvärkstabletter, nässpray (som ej torkar ut näsan) och sjösjuketabletter är bra att ha med sig. 

Klimat: Hög temperatur och fuktighet. Landet ligger ca 80 mil norr om ekvatorn och monsunvindar blåser förbi två gånger om året. Från nordost bärs torr luft med vindarna december till mars medan sydväst vindarna under maj till augusti kommer med regnperiod. Bäst tid att åka är oktober till april. Medeltemperaturen är ca 30 grader i luften och ca 28 grader i havet.

Elektricitet: Vanligtvis gäller brittisk 3 stickskontakt, 220V. Ombord på samtliga av våra liveaboardbåtar gäller brittisk 3 stickskontakt, 220V, medtag adapter.

Dricks: Vi ge dricks är självklart frivilligt, men något vi rekommenderar på Maldiverna. Vid restaurangbesök rekommenderar vi ca 10% av totalsumman, USD 2 per väska för den som bär dessa för dig och USD 2-4 per dag till städpersonalen på hotellet. För en veckas liveaboard rekommenderar vi ca USD 100 per gäst som sedan fördelas bland guider och besättning.

Tryckkammare: Finns på öarna Bandos, Kuredu och Kuramathi.

Dykning på Maldiverna: Strömmarna kan vara ganska så starka på Maldiverna och även om många dykplatser lämpar sig för nybörjare, rekommenderar vi att dykare som ska åka på liveaboard har Advanced Open Water certifikat samt ca 30 loggade dyk, för att få mesta möjliga ut av dykresan. Säkerhet kommer alltid först och det är alltid guiderna ombord som har sista ordet när det gäller om du bör dyka på en specifik dykplats. Är du nybörjare rekommenderar vi att du åker på en landbaserad resa alternativt gör en Advanced open water kurs.

Viktigt att tänka på: Det är förbjudet att ta med sprit, grisprodukter och pornografi in i Maldiverna. Detta gäller även religiösa symboler på smycken och kläder samt att eventuella tatueringar måste täckas över. 

De flesta av våra resorter ligger på öar där resorten tar upp hela ön, men Casa Mia Resort är belägen på en ö med lokalbefolkning. Det är därför väldigt viktigt att ni tänker på hur ni klär er. Inne på själva resorten går det bra att ha enbart badkläder, men utanför resorten samt när ni går till dykbåten måste vi be alla att respektera den islamiska kulturen. För kvinnor innebär detta att axlarna måste täckas samt att man måste ha kjol/klänning eller byxor som går minst ner till knäna. För män fungerar t-shirt och shorts. Inga kläder får vara av genomskinligt material, vilket gäller både män och kvinnor. Detta gäller även om man går av sin liveaboard för att besöka olika öar samt guidade land turer.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.