wildlife calendar

Sharktastic


Södra Ari Atoll:
Valhajar och vackra pinnacles
Södra Male Atoll: Grårevshajar, örnrockor, andra pelagiska arter, macro
Vaavu och Meemu Atoll: Grårevshajar, örnrockor, andra pelagiska arter och traditionell maldivisk kanaldykning


Denna safari är tillgänglig mellan Januari och april när rent havsvatten forsar in från den östra sidan av Maldiverna. Strömmen kommer från Sumatra i Indonesien och den för inte enbart med sig fantastisk sikt på upp till 40 meter utan även en salig blandning av marint liv som kommer till Maldiverna för att äta sig mätta.

Denna safari tar dig till Maldivernas östkust för härliga dyk i kanalen. Dessa Kandus, som de kallas på det lokala språket (Dhivehi) drar till sig grårevshaj, tonfisk och örnrocka. Kanalerna Vaavu och Meemu kantas av vackra väggar som kläs av blåa, gula och rosa koraller.

Efter denna adrenalinkick är det dags för att korsa över till södra Ari Atollen för att spana efter valhajar och mantor vid Maamagili och Rangali Madivaru (som betyder mantaplatsen på Dhivehi). Du kommer även ha möjlighet att utforska dykplatser som Kudarah Thila och vraket Kudimaa.


Vänligen notera: För denna safari rekommenderar vi alla dykare att vara Advanced Open Water dykare samt ha ca 30 loggade dyk. Du bör vara bekväm med strömdyk, strömmarna kan vara starka. Alla dyk sker från dhonis eller zodiaks för en mer exakt plats för dyket. Erfarna dykare får lov att dyka parvis utan guide. 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.