wildlife calendar

Pelagic Magic


Norra Ari Atoll: Grårevshajar, Maaya Thila nattdyk, flera dykplatser med manta
Södra Ari Atoll: Valhajar och vackra pinnacles

 

Denna safari startar i Male och därefter följer en manta och valhajsjakt vid den norra och södra Ari Atollen. Exakt dykplatser varierar beroende på dykarnas erfarenhet och nivå, samt väderförhållanden och var de bästa iakttagelser har gjorts.

Målet med Pelagic Magic är att få dig stå ansikte mot ansikte med den berömda valhajen vid Ari Atollen. De ena oförglömliga dyket efter det andra görs medan ni tar er från Male genom norra och södra Ari, er loggbok kommer vara fyllda med haj, manta med fantatiska revdyk.

Med ungefär 17 dyk, och många möjligheter att snorkla med valhajar, så är detta en händelsefull vecka. De pelagiska upplevelserna börjar direkt från start. Manta Point, även känd som Lankan Finolhu, är en plats med pålitliga chanser att se manta. Luta er tillbaka och bara njut av synen när mantorna simmar in på denna ”cleaning station”. Hafsa Thila och Maya Thila är två andra platser som även de lovar fantastiska dyk och här finns det gott om hajar. Missa inte de små vitfenade hajarna bland de vackra korallerna, men det är dock på natten som Maya Thila verkligen kommer till liv för det är då som revhajar och mantor går på jakt efter föda.

När ni närmar södra Ari, håll utkik efter valhajar. Maamagili är platsen för valhajar, för just under denna period så följer de denna ström. Revdyken här kommer inte heller göra dig besviken, när du upptäcker fina koraller och fiskstim av olika slag i Reethi Thila och Kuda Rah. Pelagic Magic genomförs när de bästa pelagiska mötena är på topp i norra och södra Ari. Vänta inte – upplev det största äventyret i Maldiverna nu!


Vänligen notera: Denna safari är perfekt för alla, oavsett vilken erfarenhet, men vi rekommenderar dock att du har advanced open water eller liknande samt ca 30 loggade dyk för att få ut mesta möjliga av denna safari. Det kommer förekomma strömdyk för de som har erfarenhet av detta. Du bör vara bekväm med strömdyk, strömmarna kan vara starka. Alla dyk sker från dhonis eller zodiaks för en mer exakt plats för dyket. Erfarna dykare får lov att dyka parvis utan guide. 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.