maldives

Dykresorter på Maldiverna

Att bo på en resort i Maldiverna är perfekt för dig som önskar koppla bort all stress. Du kommer omedelbart att förälska dig i atmosfären och njuta av vackra vyer, vit sand mellan tårna och fantastisk mat. Att bo på resort är perfekt för par, familjer och dykare som önskar en mer avslappnad upplevelse. De flesta resorter har fantastiska husrev för dykare och snorklare. På vissa av resorterna finns även andra aktiviteter som golf och kajakpaddling. Lite längre ner på denna sida kan du läsa tips om vilken resort du ska välja samt hur man tar sig dit.

Dykresorter på Maldiverna

kuredu resort

Kuredu Island Resort

Ön Kuredu och dess kritvita stränder ör en perfekt bas för dig som vill njuta och dyka på några av världens finaste dykplatser. När du tar stegen ur sjöflygplanet, sparkar av dig skorna och känner den varma sanden mot dina fötter så vet du att du är i paradiset! Läs mer här...

bandos resort

Bandos Resort

Bandos resort erbjuder allt som Maldiverna är välkänt för; turkosblått hav, underbara kritvita sandstränder och fantastiskt dykning! Allt detta ligger bara en kort båtresa på ca 30 min från huvudön Male och den internationella flygplatsen. Läs mer här...

kihaad resort

Kihaad Resort

Kihaad Resort ligger på sin egen 600 meter långa kokosnötformade ö. Den har en frodig grön vegetation, långa vita stränder och ett intilliggande husrev. Det finns 118 rymliga bungalows som kompletteras med enkla och naturliga faciliteter. Majoriteten av öns yta har lämnats naturligt orörd. Läs mer här...

vakarufahli resort

Vakarufahli Island Resort

Vakarufalhi Island Resort ligger i en avlägsen del av södra Ari atollen, ca 90 km från flygplatsen. Ön är en av pärlorna som gör Maldiverna till det som det paradis som det är. Vakarufalhi, mer känt som Vakaru är en tropisk ö bestående av svajande kokospalmer och vita sandstränder. Läs mer här...

 

Information om dykresorterna i Maldiverna

Vilken resort ska jag välja?

Livet på en resort i Maldiverna betyder total avslappning. För tillfället erbjuder vi fem stycken olika resorter i Maldiverna. Om du reser med familjen eller med en grupp som består av både dykare och icke-dykare rekommenderar vi att bo på Kuredu eller Bandos. Detta eftersom dessa två resorter erbjuder många olika aktiviteter förutom dykning, t ex kajakpaddling, volleyboll, spa-behandlingar, strandaktiviteter och diverse roliga aktiviteter för barn. Båda resorterna har vackra husrev för både dykning och snorkling. 

Reser ni som ett par eller en grupp dykare som kommer till Maldiverna för dykningen eller vill bo på en ö med lokalbefolkning så är Casa Mia det som passar er bäst. Det är en fin resort med avslappnad atmosfär och ett vackert husrev, men här finns inte mycket att göra förutom dykning, snorkling och solbadande. Resorten serverar inte alkohol i sin restaurant, men har en mysig barbåt ute på vattnet där alkohol serveras. 

Föredrar du en riktigt lyxig resa där du bara kan skämma bort dig i kombination med riktigt bra dykning? Välj då Vakarufahli eller Kihaad Resort. Dessa resorter är också ett bra val för par på smekmånad. Även Kuredu är ett bra val för par; man kan bo i en egen bungalow med egen jacuzzi.

 Maldiverna

Ta sig till dykresorterna i Maldiverna

Alla internationella flyg landar i staden Male i Maldiverna. På Male flygplats blir du mött i ankomsthallen av personal från din resort som visar dig till din transfer. Till de flesta av våra resorter får man transfer via sjöflygplan, ett litet, privat flygplan som lyfter och landar på havet. En flygsträcka med ett sjöflygplan i Maldiverna är i sig en fantastisk erfarenhet; utsikten från planet är väldigt vacker där man flyger över de små atollerna och öarna i det klara vattnet. Sjöflygplanet landar sedan precis framför din resort. Om du har mycket bagage rekommenderar vi att du packar alla dina värdesaker och badkläder i ditt handbagage, eftersom ditt bagage kanske fraktas till resorten med båt och då anländer efter dig. Sjöflygplanet till Kuredu tar ca 45 minuter, till Kihaad ca 35 minuter och till Vakarufahli och Casa Mia ca 25 minuter. Till Casa Mia är det dock vanligare att färdas med båt vilket tar ca 2,5 timmar. Föredrar du att åka sjöflygplan dit så säg till oss, då detta kostar extra. Ska du till Bandos Resort tar det 25 minuter med båt, det finns inget sjöflygplan tillgängligt dit då det ligger så nära Male.

Både sjöflygplanen och båtarna tas ur trafik när det blir mörkt, så om du anländer väldigt sent rekommenderar vi att boka en hotellnatt i Male första natten. Detta är naturligtvis något vi kan hjälpa till att boka. De flesta internationella flygen lyfter från Male relativt sent på kvällen, så skulle du ha mycket tid att spendera på flygplatsen innan hemresan kan du välja att ge dig in till Male och utforska staden, alternativt ta gratisbussen till Hulhule Hotel. På Hulhule Hotel, som ligger nära flygplatsen, kan du köpa olika dagpaket som ger dig tillgång till hotellets olika faciliteter.

 
 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.