wildlife calendar

Aveyla Maldives

Den maldiviska ön Dharavandhoo ligger i Baa atoll mycket nära det omtalade reservatet Hanifaru Bay där mantor skådas i hundratal under mantasäsongen. Aveyla Maldives är ett nyöppnat guesthouse på denna lokalbefolkade ö som erbjuder en genuint maldivisk upplevelse, där havet och livet under ytan står i centrum under din vistelse.

aveyla maldives

Guesthouset har 16 rum med hög komfort, fullt utrustade med privata badrum, platt-tv, kylskåp och säkerhetsskåp. Den lilla restaurangen serverar både buffé och à la carte och erbjuder såväl halv- som helpension. På stranden framför guesthouset hänger gungor och hängmattor i skuggan under träden som är väldigt inbjudande när solen är stark. Husrevet bjuder på fin snorkling och på eftermiddagarna simmar delfiner ofta förbi utanför revet.  

Aveyla riktar sig mot dykare och snorklare och har ett eget dykcenter på området. Ägarna av Aveyla Maldives är själva erfarna dykare som mer än gärna delar med sig av sin kunskap och sina bästa manta points. Det finns möjlighet att besöka närliggande resortöar som erbjuder dagsbesök för dig som vill uppleva exklusivt resortliv med paraplydrinkar och spabehandlingar.

Aveyla Maldives

Du når Aveyla Maldives och ön Dharavandhoo med inrikesflyg från Malé flygplats på ca 30 min. 

Baa atoll har blivit erkänd som en av världens bästa platser för undervattensfotografering. Det hela beror på bukten Hanifaru Bay som under sydvästmonsunen (juni till november) fylls av plankton. Revets naturliga form fungerar som en tratt där plankton kommer in, men inte ut. Detta lockar mantor i mängder och ibland även valhajar. På en yta stor som en normalstor fotbollsplan har som mest 250 mantor och 4 valhajar skådats samtidigt. Sedan 2011 är området skyddat av UNESCO och sedan 2012 är endast snorkling tillåten inne i själva Hanifaru Bay.


aveyla maldives

Baa atoll bjuder även på mängder av "manta points" utanför Hanifaru Bay där dykning är tillåtet. I atollen finns många fina dykplatser med mycket pelagisk fisk och väldigt bra makrodykning. Atollen är inte alls lika exploaterad som de centrala delarna av landet vilket innebär få dykare och vackra orörda rev. Under nordöstmonsunen (jan - april) när havet ligger blankt och sikten är kristallklar försvinner mantorna från området. Då får istället hajarna, sköldpaddorna och makrodykningen full uppmärksamhet. Denna säsong präglas av superb sikt, klarblå himmel och stundvis starka strömmar.

Diving in Baa atoll

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.