wakatobi diving

Dykning runt Wakatobi - Indonesien

diving1

Det välutrustade och ytterst välskötta dykcentret är basen för alla dina upptäcktsfärder till havs och erbjuder allt från snorkling till Nitrox och avancerad teknisk dykning. 

Äventyret börjar ett stenkast från den vita, pudermjuka stranden. Drakfisk, clownfisk, rockor, batfish, crocodile fish, jawfish, ghost pipefish, waspfish, jacks, sköldpaddor, mandarinfisk, leaf fish och flera arter av pygmésjöhäst håller hus vid det pigga och skimrande revet. Runt hörnet kan du då och då se mandarinfiskar som parar sig. Briljanta mjuka koraller, överdimensionerade hornkoraller, livfulla svampar och ömtåliga manteldjur i olika nyanser skapar en intimt vävd väv av färg och textur. På natten exploderar anläggningens berömda husrev i en uppsjö av aktiviteter.

Med ett fantastiskt korallrev bara några simtag bort och den totala friheten att dyka dag som natt, väljer många gäster att utforska det fyra mil långa husrevet, en av världens absolut bästa platser för landbaserad dykning. Från resorten har man som gäst exklusiv tillgång till mer än fyra dussin olika dyk- och snorkelplatser i det orörda vattnet som omger ön. Om du är en seriös dykare är det här destinationen för dig. Även för dig som är ute efter att snorkla och njuta av vacker omgivning, är det här ett paradis.

Dykalternativ

diving2

Wakatobi erbjuder tre olika typer av dykning: båtdykning från en av de specialdesignade och lokaltillverkade dykbåtarna, landbaserad dykning på det fantastiska husrevet samt taxibåtdykning för de platser på husrevet som ligger lite längre bort (husrevet är mer än tre mil långt). Man känner och väljer själv hur mycket man vill delta på. Det erbjuds även oguidade nattdyk på husrevet och 1-2 guidade nattdyk från båt.

Fullt utrustat dykcenter med:

  • Dykning som inkluderar: 3 båtdyk/dag & obegränsad dykning på husrevet
  • Obegränsade flaskor och påfyllning av luft
  • Nitrox, Helium, Syrgas & RB scrubber
  • Hyra av utrustning
  • Mer än 40 dykplatser och 6 stora dykbåtar
  • 13 flerspråkiga internationella instruktörer
 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.