indo diving top

Liveboardrutter i Indonesien

  • Komodo - Pelagisk action kombinerat med utsökt makro dykning
  • Raja Ampat - Dyk på reven med högst artdiversitet i världen!
  • Norra Sulawesi -Mixa färgsprakande koraller med “muck diving” på samma resa
  • Välj din liveaboard - Indo Siren, The Arenui, WAOW

Komodo National Park

diving2

Höjdpunkter: I detta område fokuseras det på möten med pelagiska arter såsom mantor, örnrockor, hajar, tonfisk och valar. Här finns också en del makro-sevärdheter så som olika typer av små sjöhästar, ghost pipe fish, frogfish, nakensnäckor och blue-ringed octopus, för att nämna några

Detta är verkligen en biologisk mångfald i ett land av kontraster: liv-bärande strömmar och den växlande vattentemperaturen, genererar en unik blomstrande undervattensscen med regnbågsskimrande grunda rev, strömt djupt vatten, undervattensberg och artrika väggar som patrulleras av stora fiskar.

Detta är verkligt unikt område beläget i Nusa Tenggara provinsen som erbjuder ett brett utbud av attraktioner, otroliga möjligheter för strömdykning, oförstörda korallrev med orörda mjuka och hårda koraller liksom fascinerande små varelser som har förmågan att kamouflera sig för att smälta in i omgivningen.

Komodo har klassificerats till ett världsarv och en UNESCO "Man and Biosphere Reserve". Det är nödvändigt att själv uppleva varför detta resmål har klassats som ett av världens bästa område för dykning. Även om de flesta människor är bekanta med bilder av området och dess pärlor är det ingenting som kan jämföras med känslan av att personligen observera den oändliga paraden av marint liv och upptäcka skatterna som väntar på dig!

Dyk på den legendariska platsen Cannibal Rock, gula väggen och Crinoid Canyon. Möt den sista levande dinosaurie i Komodo National Park! Och hänförs av åsynen av jätteödlan, mer känd som "Komodo draken”.

SKICKA MIG EN OFFERT

Raja Ampat

safaris1

Höjdpunkter: Området består av 1 500 i stort sett orörda öar, här finns den största biologiska mångfalden på jorden. Utanför nordvästra spetsen av Bird's Head Peninsula, utgör Raja Ampat en av de sista utposterna för den indonesiska övärlden.

Denna region omfattar över 1 500 mestadels obebodda små öar, som omger de fyra största öarna Misool, Salawati, Batanta och Waigeo. En extremt liten mänsklig närvaro, minimal industriell utvecklingen och dess geografiska isolering har alla bidragit till att detta område är i stort sett orört. Raja Ampat-området håller världsrekord i flest olika arter som hittades under ett enda dyk. Hela 284 marina arter som registrerades av Dr Gerry Allen på Kofiau Island. 64 % (505) av alla världens kända korallarter har hittats i vattnen vid Raja Ampat! Här finns 75 % av världens totala arter av hårdkoraller.

Mycket få platser kan konkurrera med Raja Ampats enastående och orörda miljöer, undervattensgrottor, mangroveträsk, regnskog och fjordar som bebos av de mest extraordinära och varierade undervattens livet. Korallreven i Raja Ampat är inte bara känt för att vara hem till den fantastiska Wobbegong hajen, utan också till den fantastiska, Epaulette Walking Shark som i idealfallet kan observeras jakt under ett nattdyk. 

SKICKA MIG EN OFFERT

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.