north sulawesi

Reseinformation - Norra Sulawesi

Mer Information

Norra Sulawesi är en av 32 provinser i Indonesien med huvudstaden Manado, I närheten av Manado ligger världsberömda Bunaken Marine National Park som består av fem öar. Detta är ett av de bästa dykvattnen i världen och det varma vattnet är ett dykmecka för både nybörjare och erfarna dykare.

Variationen av fisk och marint liv är stor och du har stor chans att se bland annat havssköldpadda, Napoleonfisk, snapper, frogfish, pygmésjöhäst, rockor och haj.

Dykningen är mycket varierande beroende på vilken sida av ön du dyker på. Vid Lembeh är det otroligt bra för dig som gillar makro och sällsynta små djur och vid Manado dyker du vid färgglada korallväggar med lite större fiskar.

Det går att dyka året runt i Norra Sulawesi, men den perioden med mest sol är från april till oktober, med en medeltemperatur på 26 grader.

 

Tid: +7 GMT (Sulawesi)

Språk: Officiellt språk är Bahasa indonesiska. Dessutom talas minst 300 olika regionala språk.

Flygplatsskatt: 100 000 Rupiah (ca 10 USD) när ni lämnar flygplatsen.

Visum: Nordiska medborgare får 30 dagars visum vid ankomst och kostnad ca 25 USD. Finns även visum för endast 7 dagar och då kostar det 10 USD. För mer information besök: http://www.indonesiskaambassaden.se/

Valuta: Indonesiska Rupiah (bästa alternativet), men Euro och US dollar fungerar också. Det är bra att ha sedlar i små valörer då många handlare inte har så mycket växel. Bankomater finns i Manado, Bitung och Tomohon.

Dricks: Att ge dricks på restauranger, hotell och för bagagehantering tillhör vanlig artighet. (15 % av summan på restauranger, $2-4/dag för städpersonal, $2 per väska).

Tryckkammare: Finns I Manado city på sjukhuset Malalayang.

Hälsa & vaccinationer: Det är mycket tät djungeln i Indonesien och Malaria förekommer i vissa områden. Vaccination mot Hepatit A och B samt Malaria är att rekommendera. Kontakta din lokala vaccinationsenhet för specifik information vad som gäller just dig.

Rekommendationer: Bifolac eller liknande (fråga på apoteket), som hjälper att återuppbygga en bra bakteriekultur i magen och Immodium eller Dimor är bra mot turist diarré. Det finns både apotek och läkare tillgängliga. Tänk på att INTE dricka vatten från någonting annat än en flaska med obruten förslutning! Var även noga med att skölja av fukt och liknande med flaskvatten och inte kranvatten.

Elektricitet: Resorten har flera adaptrar till utlåning.  Att ha en universal adaptor är ett bra val.  Det finns flera olika sorts uttag i Indonesien och även på samma resorter. 

Klimat: Sulawesi kan besökas året runt, klimatet är tropiskt. Under perioden november till mars härskar nordvästmonsunen med en hel del regn och blåst. Bästa perioden är april till oktober och den absolut bästa är juni till september när den torra sydostmonsunen har kommit igång.

Vattentemperaturen är året runt ca 25-30 grader. Temperaturen i luften dagtid är ca 25-30 grader under regntiden och ca 30-35 grader när sydostmonsunen kommer.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.