eco divers

Dykning runt Manado - Norra Sulawesi

manado1

På reven i Bunaken National Marine Park hittar du färgglada mjuka koraller och ett rikt fiskliv i en enorm koncentration. Nattdykningen här i parken är spektakulär med sällsynta varelser som dyker upp runt varje hörn. Dessutom finns här ett fantastiskt 60 meters vrak från andra världskriget att upptäcka under din dykresa. 

The Bunaken National Marine Park består av fem öar: Bunaken, Manado Tua, Nain, Montehage, Siladen samt delar av Norra Sulawesis fastland. Dykning i och runt Bunaken innebär mestadels vägg och ström dykning, men det finns också flera färgglada korallrev som sluttar ner i djupet.

manado2

Det finns 22 officiella dykplatser i parken där mängden av både fisk och mjuka koraller är enastående, vilket gör detta område till en av de bästa platserna i världen när det gäller biologisk mångfald. Med sikt på ca 25m och vattentemperatur på 26-30 grader är detta en av den absoluta favorit destinationerna för undervattensfotografer och biologiskt intresserade.

Barracudor, gröna havssköldpaddor, revhajar, havsormar och napoleonfiskar är några av de bosatta varelser du finner i vattnet kring Bunaken Island.  Nain och Siladen öarna erbjuder stora områden av hårda koraller medan ön Montehage har utomordentlig sikt och är hajarnas och barracudor favoritplats.

manado3

Manado Tua, är en fascinerande konformad vulkanisk ö och här finner du de vackraste och mest välbevarade korallerna. De imponerande sluttande väggarna är en hisnande upplevelse att dyka kring och i de många grottorna kan du få syn på revhajar och andra stora fiskar. I detta område kan du ibland få uppleva riktigt strömdyk då du bara kan flyta med längst de färgglada korallväggarna.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.