north sulawesi diving

Norra Sulawesi, Indonesien

  • Dyk på färgglada och livfulla rev i Bunaken
  • Upplev världens bästa ”muck diving” i Lembeh
  • Utforska Norra Sulawesi´s djungel på resan

Norra Sulawesi är hem till tusentals färggranna, sällsynta marina varelser och historiska vrak. Här kan du utforska det magnifika korallrevet som skyddar de kritvita stränderna och upptäcka en högre koncentration av det marina livet än du finner på platser som Stora barriärrevet, runt Hawaii eller i Karibien.

Känt som ”The land of waving coconut palms” kantas Norra Sulawesis kust av just kokosnöts plantage och längre in i landet är terrängen bergig med både aktiva vulkaner och fantastiska utsiktsplatser. Mellan kullarna finner du vackra sjöar, varma källor och gröna risfält och i den vackra täta djungeln kan du skymta en och annan apa.

Planera din dyksemester:

  • Dykentusiaster - en vecka i Manado för korallrev och en vecka i Lembeh för "muck diving"
  • Smekmånadspar, familjer, icke-dykare - en vecka på Minahasa Lagoon och en vecka på Kungkungan Bay Resort
  • Kombinera Norra Sulawesi med ett par dagar i Singapore.


Resorter

NAD Lembeh Resort

NAD Lembeh Resort består av tio Beachfront rum och fyra Sea view Bungalows. Alla Bungalows är byggda i den lokala Minahasastilen med privat balkong och luftkonditionering. 

Läs mer här...

kima

Minahasa Lagoon Resort

Minahasa Lagoon Resort är en högklassig resort som ligger 30 km sydväst om Manado, långt borta från all trängsel och trafik. Resorten har en stor privat strand och är omringad av regnskog. 

Läs mer här...

lembeh

Eco Divers Resort Lembeh

Varje hus kan husera 6 gäster med gott om bekvämligheter och det är mycket prisvärt. Få gäster innebär givetvis hög kvalitet på servicen du får som gäst. Free Wifi och mycket och utsökt mat gör att detta hamnar högt på topplistan i Indonesien.

Läs mer här...

kung

Kungkungan Resort

Kungkungan Bay Resort är byggt på en gammal kokosnötplantage, mitt i hjärtat av Lembeh Strait, med över 40 dykplatser i närheten. Det är en mysigt och exklusivt resort med mycket vänlig och professionell personal som kommer att se till alla dina behov från att du anländer tills det är dags att resa hem.

Läs mer här...

Dive Centres

eco divers

Eco Divers (Manado & Lembeh)

Eco Divers har funnits på plats sedan år 2000 och de känner till varenda vrå i Bunaken National Park. De är baserade i Minahasa Lagoon sydväst om Manado och driver en egen resort vid Lembeh Straits. Sammantaget kan de leverera en utmärkt dyksemester!

Läs mer här...

 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.