bali diving

Alam Anda Ocean Front Resort and Spa - Bali

På Balis nordöstra kust, gömt i en kokosnöt-och apelsinplantage, långt bort från alla turister ligger Alam Anda precis vid havet. Här har man chansen att uppleva det “äkta” Bali med dess kultur och få se hur de lokala invånarna lever.

alam1

På de nästan tomma stränderna kan man ibland stöta på en ensam fiskare eller se några barn leka men sällan får du en skymt av turister. Detta är en ungefär 3 hektar stor resort med hundratals skuggande palm- och kokosnötträd samt Eukalyptus och bananträd.

alam2

Under den 2,5 timmar långa bilfärden från flygplatsen i Denpasar till Alam Anda så passerar man terasser med risodlingar, tempel och små byar. Det är ett utmärkt tillfälle att få ett första intryck av det vackra landskapet som Bali erbjuder.

Andra faciliteter som besökare erbjuds är ett besök på ett vackert spa som har en pool med utsikt över havet, Det finns också ett bibliotek med böcker att låna och ett stort utbud av bräd- och kortspel. Det finns även en souvenirbutik som säljer hantverk, vykort, godsaker m.m.

Restaurangen serverar läckra smakrika rätter med influenser från både öst och väst. Tillgången till både internationell mat och till Indonesiska specialiteter kompletteras med temabufféer så som på fredagar då det är pizzakväll. Alla pizzor bakas utomhus i vedugn.

Losmen Rooms

alam3

De här ganska enkla men bekväma rummen erbjuder dig allt du kan tänkas behöva för att övernatta. Till rummen hör även en liten terrass. Rummen är möblerade med en typisk Balinesisk stil med teakmöbler. Det finns en dubbelsäng, fläkt, luftkonditionering, skrivbord med stol och en minibar. I badrummet finns dusch och toalett.

Rum faciliteter: 

 • Luftkonditionering
 • Fläkt
 • Minibar
 • Telefon
 • Varmt och kallt vatten
 • Säkerhetsskåp

 

The Deluxe Garden Bungalows

alam4

Dessa tolv bungalows ligger i en stor tropisk trädgård på med dammar, fontäner och Bali- statyer på de olika gudarna. Skuggande kokosnötträd och andra träd samt flera “bales” (relaxavdelningar med tak) gör trädgården till ett riktigt paradis.

Dessa lyxiga bungalows (50m2) är byggda av högkvalitativa material så som palmträd, mahogny, bambu och tegel. De är sammanfogade med Alang Alang gräs vilket är väldigt typiskt för detta land. Alla bungalows har ett kombinerat vardagsrum & sovrum, minibar och badrum med dusch och toalett. Rummets temperatur justeras enkelt med luftkonditionering.

De tre längts från havet på 60m2, är extra rymliga och har plats för en tredje person i en dagbädd/soffa.

Varje bungalow har en egen privat veranda som inbjuder till avkoppling.

Bungalow faciliteter: 

 • Luftkonditionering
 • Fläkt
 • Minibar
 • Telefon
 • Varmt och kallt vatten
 • Säkerhetsskåp

 

Seaview Bungalows

alam5

Dessa nio bungalows är generöst utspridda och alla har havsutsikt. Några av dem ligger lite bakom de andra men har ändå havsutsikt. De är byggda av högkvalitativa material så som palmträd, mahogny, bambu och tegel och är sammanfogade med Alang Alang gräs vilket är väldigt typiskt för detta land. Alla bungalows har ett kombinerat vardagsrum/sovrum, mini bar och ett badrum med dusch och toalett.

Varje rum har en vanlig dusch med varmt och kallt vatten, men har du någon gång hört talas om “Mandi”? Ett extra sätt att kunna fräscha till sig på som innebär att man skopar upp vatten från en balja.

Den stora avskilda soffgruppen på verandan är otroligt inbjudande och inte bara för smekmånadspar?

Bungalow faciliteter:

 • Luftkonditionering
 • Fläkt
 • Minibar
 • Telefon
 • Varmt och kallt vatten
 • Säkerhetsskåp

 

Villas Bahari 1 + 2

 

Båda villorna blev helt renoverade under 2009 och ligger vid den allra västligaste delen av Alam Anda, vilket är den bästa platsen på hela resorten.

De ligger nära havet och man tar sig lätt ner till stranden. Båda villorna har en privat pool i den grönskande trädgården samt en plats på stranden med solstolar.

Villorna har två sovrum med var sitt badrum. De stora verandorna med tak ger en illusion av ett vardagsrum som är helt öppet ut mot den omgivande naturen. Båda villorna passar för 2-4 gäster och är mycket hemtrevliga.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.