philippines

Liveaboardrutter i Filippinerna

Coron - Apo Reef

Denna rutt erbjuder den unika upplevelsen att blanda vacker revdykning med spännande vrak från andra världskriget. Apo Reef är ett av de mest berömda dykområdena runt Mindoro och Pandan öarna. Faktum är att många skulle hävda att det är Asiens bästa.

Säsong och väder

7-nätters kryssningar går mellan augusti och september varje år.

Temperatur i luften: 28°C
Temperatur i havet: 28°C
Genomsnittlig sikt: Apo Reef 33 meter, Coron 5 meter

Kryssningens program

Dykdag 1 & 2: Apo Reef. Revet är världens näst största sammanhängande korallrev. Mangroveskog omger dess grunda lagun, som är en källa till mat, uppväxt- och lekområden för flera marina arter av djur och en fristad för fåglar.

Dykdag 3: Dimaqia Island. Detta slingrande rev har många olika arter av manteldjur, svampar, sjöstjärnor, sköldpaddor och bläckfiskar. Möjligheten finns också att vi får se den jättesnäckan som finns på 12 meters djup. Det kommer också bli ett besök till det 152 meter långa japanska fraktfartyget som nästan ligger helt upprätt. 

Dykdag 4, 5 & 6: Wrecks of Coron. Man får se mycket vrak under dessa dagar. Bland annat det japanska Irako som finns belägen i mynningen av Coron Bay och krigsfartyget Akitsushima som sjönk nästan omedelbart efter att ha blivit träffad. Kogyu Maru är ett annat, och har ett brett utbud av koraller och ett flertal gömställen för många typer av fisk.

Utflykter på land

Busuanga ligger i vad som betraktas som Filippinernas sista ekologiskt orörda områden, i provinsen Palawan. Upptäck de orörda och naturliga attraktionerna, marina reservat, tropiska djungler och fristad för de mest exotiska djur, växter och vattenmiljöer livet i landet. 

Tubbataha Reef

Tubbataha ligger i Suluhavet, 98 nautiska mil och 181 km från sydöstra Puerto Princesa i Palawan provinsen. Tubbataha ligger i mitten av det som kallas "Koralltriangeln" mellan Indonesien, Malaysia och Filippinerna. Tubbataha består av två rev, helt enkelt kallade norra och södra revet, och små öar som ligger 4 nautiska mil från varandra och som har närliggande djup på 1 200 m och på något ställe så mycket som 6000 m. Tubbataha nationalpark är hem till inte mindre än 573 olika fiskarter.

Säsong och väder

7 nätters kryssningar går mellan mars och juni varje år.

Temperatur i luften: 28°C
Temperatur i havet: 28°C
Genomsnittlig sikt: 25 meter

Kryssningsprogram

Dykdag 1 och 6: Norra delen av North Atoll. Sprickor och skrevor leder in till där sköterskehaj och vitfenade revhajar vilar på dagtid. Små mantor tillsammans sköldpaddor har setts i detta område många gånger.

Dykdag 2: Södra änden av North Atoll. Mångfalden i det marina livet är häpnadsväckande. Nästan alla typer av revfiskar finns här som kejsarfisk, drakfisk och tryckarfisk. 

Dykdag 3: Södra änden av atollen. Här finns ett överflöd av små revfiskar, koraller, svampar och anemoner med flera olika arter av anemonfiskar som alla lever i symbios. 

Dykdag 4: Området är speciellt känt för sina gröna sköldpaddor och karettsköldpaddor som ofta ses simmandes runt revet eller vilandes. När mantorna dyker upp kan de stanna och leka med dykare i timtal. 

Dykdag 5: Sydöstra delen av North Atoll.  Om det går strömmar så kommer du se ett stort utbud av stora fiskar som t.ex. röd snapper och napoleonfisk. Du kommer dessutom nästan garanterat att få syn på ett stort antal svartfenade och grå revhajar.

Visayas - Southern Leyte

Southern Leyte är fortfarande en ny plats för dykning och döljer många hemligheter som bara väntar på att avslöjas. Den 2,5 kilometer långa korallträdgården på västra sidan av Tanan Point kan ge upp 5 olika dyk per dag. Förutom det vackra orörda korallrevet, som bara blir bättre ju djupare du går, så finns det också branta revväggar, mycket marint liv och möjlighet att stöta på den vänliga, jättelika valhajen.

Säsong och väder

7-nätters kryssningar går mellan januari och mars varje år.

Temperatur i luften: 31°C
Temperatur i havet: 28°C
Genomsnittlig sikt: 30 meter

Kryssningens program

Dykdag 1: Padre Burgos. Vägg och vrakdykning. Möjlighet att se stora fiskar.

Dykdag 2: Sogod Bay North: Vi besöker dykplatserna Bunga Bend och Whip City.

Dykdag 3: Liloan Channel. Vi dyker längs väggen som stupar 50 meter ner i djupet där det finns ett överflöd av hornkoraller. 

Dykdag 4: Södra delen av Sogod Bay. Tankan och Santa Sofia har en fantastisk samling av färgstarka koraller. Mandarinfisk och batfish är vanliga besökare här. 

Dykdag 5: Limasawa Island. Känd för sin otroliga dykning. Adrians Cove dykplats är 20 till 50 meter djupt och har en mörk kuslig brant vägg med storslagna bordskoraller. Ibland kommer hammarhajar hit på besök.

Dykdag 6: San Francisco Bay/Sonok. Förhoppningsvis så avslutar vi vår safari med att möta en valhaj medan vi snorklar. 

Utflykter på land

Mellan dyken på Limasawa Island så kan du gå i land på den västra sidan vid San Bernado. Här kan du vandra runt i byn eller besöka helgedomen där den första katolska mässan hölls, när Ferdinand Magellan (en portugisisk upptäcktsresande) steg i land här i mars 1521.

 
book now

Boka nu

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

departures

Avgångar
& priser

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.