philippines

Reseinformation - Filippinerna

Tid: +8 GMT

Språk: 70 % talar engelska. Tagalo är landets språk, Visayan lokalt på Cebu.

Flygplatsskatt: 750 peso ska betalas på väg ut från Cebu. Andra avgifter kan tillkomma från andra flygplatser.

Visum: Med automatik 21 dagar vid ankomst (Detta gäller för svenska medborgare) Är du inte svensk medborgare var god kontakta din ambassad och få information om vad som gäller för just dig.

Valuta: Filippinska peso samt US dollar. Du kan växla utländska valutor på växlingskontor eller banker, tänk på att det är olagligt att växla någon annanstans. De flesta större affärer, restauranger och hotell tar emot de vanliga kreditkorten inklusive American Express.

Dricks: Att ge dricks på restauranger, hotell och för bagagehantering tillhör vanlig artighet. (15% av summan på restauranger, $2-4/dag för städpersonal, $2 per väska)

Tryckkammare: Finns en i Cebu City och i Manila.

Hälsa: Kontakta din lokala vaccinationsenhet för specifik information om vad som gäller för just dig.  Rekommendationer: Bifolac eller liknande (fråga i apoteket), som hjälper att återuppbygga en bra bakteriekultur i magen och Immodium eller Dimor är bra mot turist diarré. 

Det finns både apotek och läkare tillgängliga.

Vatten: Kranvattnet i de större städerna anses vara drickbart, men vi rekommenderar ändå att försöka undvika att dricka kranvattnet och istället köpa vatten på flaska. Att borsta tänderna eller tvätta sig i kranvattnet är däremot inget farligt. Tänk på att inte dricka vatten från någonting annat än en flaska med obruten förslutning!

Elektricitet: 220 V, samma kontakter som i USA. Adapter behövs.

Klimat: Klimatet är tropiskt med en genomsnittlig dygnsmedeltemperatur på 26-28 grader, men i bergen kan temperaturen sjunka till 6 grader. Vädret styrs till stor del av monsuner. Den sydvästliga monsunen ger regn i väst under juni till september, medan den nordostliga monsunen ger regn i öst under november till mars.

Klädrekommendationer: Här klär man sig efter vädret och dagtid så fungerar tunna sommarkläder bra för både män och kvinnor. Ett tips är att ta med en tröja eller tunn jacka för lite svalare kvällar. Tänk också på att inte klä dig (speciellt kvinnor) för utmanande och undvik att sola topless.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.