philippines

Ocean Vida Resort i Malapascua, Filippinerna

vida1

Malapascua Island är en av de bästa dykdestinationerna i Filippinerna med en mix av väggdyk, vrakdyk och s.k. muck diving. Ön ligger i Visayas-havet norr om Cebu Island. Man kan se rävhaj året runt vilket gör Malapascua Island till den bästa platsen i världen att kunna se dessa vackra varelser i stort sett varje dag.

vida2 vida3

Sea Explorers Malapascua öppnade år 2000 vid den vackra stranden Bounty Beach och är en 5-stjärnig Instructor Development Dive Resort. Sju lokala guider och fyra instruktörer ser till att grupperna under vatten är max fyra dykare per guide. PADI dykkurser upp till en professionell nivå kan genomföras på engelska, filippinska och tyska. Sea Explorers har tre komfortabla dykbåtar, alla utrustade med syrgas, första hjälpen-kit och VHF radio, som tar gästerna till olika dykplatser runt omkring Malapascua Island.

Ocean Vida Beach and Dive Resort öppnade 2012 och resorten har 20 rum som är av hög standard. Alla rum inkluderar privat terrass eller balkong och är vackert möblerat med möbler i abaca och mahogny. I varje rum finns det luftkonditionering, säkerhetsskåp, minibar, dusch med varmt och kallt vatten, badhanddukar och gratis Wi-Fi. Välj mellan rum med vacker havsutsikt som ligger precis vid stranden eller välj ett rum precis bakom dykcentret med utsikt över trädgården.

vida4 vida5

Ocean Vida Beach and Dive Resorts restaurang ligger precis vid stranden bredvid strandbaren och dykcentret. Men du kan själv välja om du vill sitta i restaurangen eller direkt på stranden och avnjuta din måltid. Den utsökta frukosten serveras varje morgon när den tidiga dykbåten kommer tillbaka. Restaurangen erbjuder ett stort utbud av lokala och Europeiska rätter och har alltid skaldjursrätter med råvaror fångade av de lokala fiskarna samt kokos, mango, papaya och citrongräs.

Malapascua är den perfekta platsen för avkoppling och dykning. Ön har en skön avslappnad stämning och här går allt i sin egen takt. Även om de flesta kommer hit för att dyka i de kristallklara vattnen som omgiver ön så finns det mycket för icke-dykare att uppleva också. Endast 70 minuters båttur från ön ligger Calangaman Island, en av de vackraste öarna i Filippinerna. Man kan snorkla runt ön, men vill man gå iland så kostar de P500 i "government fee". Efter en lång dag i solen kan man välja att ta det lugnt i en hängmatta eller njuta av en skön och billig massage, antingen på stranden eller i ditt eget rum.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.