philippines

Cabilao Island - Filippinerna

cabilao1

Bohol är omgivet av ett stort antal små öar. En av dem är Cabilao Island, som ligger väster om huvudön Bohol, mittemot Cebu, i Visaya havet. Cabilao Island täcker ett område på ungefär 8 km2 och är en av de mindre öarna i Filippinerna.

Cabilao består av fem barangays (byar) och hör till kommunen Loon. Ön har cirka 3 500 invånare som lever på fiske och jordbruk. Att gå runt ön är en attraktion i sig. Du kan träffa på en bonde som går med sina getter eller en ko, eller se små hus där barn håller på att leka.

På ön, är jakt på fåglar förbjudet och som ett resultat kan du se fler fåglar här än i resten av Bohol. En promenad till den närliggande sjön ger en inblick i det dagliga livet på ön. Cabilao har en numera en marinpark och därför betalar alla dykare en avgift. De insamlade avgifterna används för bevarandet och skötseln av marinparken.

En entréavgift för dykare och icke dykare kostar 100 pesos per person (ca 1,60 euro / 2,20 USD). Dykavgiften kostar 50 pesos per person och dag (ca 0,80 euro / 1,10 USD).

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.