tanzania

Inlands & Islands i Tanzania, Afrika

islands1

Du får inte bara uppleva några av Afrikas mest framstående invånare under en safari i inlandet, du kommer även att besöka Mafia Island Marine Park med dess invånare Valhajen och Zanzibar som erbjuder högklassig dykning i en historisk och helt fantastisk miljö.

Rutt

Dar Es Salaam/ Mikumi National Park/ Mafia Island/ Zanzibar/ Dar Es Salaam

Resväg

DAG 1

Förväntningarna är höga och nu är äntligen dagen här. Bege er till flygplatsen och stig ombord på planet som ska ta er till Tanzania!

DAG 2

Ni landar på den internationella flygplatsen Dar es Salaam, där möter en guide er som sedan kör er genom staden till den lugna oasen Mediterraneo Hotel i Kawe Beach. Här, precis intill Indiska Oceanen, kan ni återhämta er efter den långa flygresan och njuta av den vackra naturen som omgiver hotellet.

Mediterraneo Hotel – frukost

DAG 3

islands2

Efter en tidig frukost kommer ni lämna staden och förorterna bakom er och bege er ut till kustslätterna. Tanzanias landsbygd välkomnar er!

Efter att ni åkt på de gamla handelsvägarna beger ni er västerut, förbi Uluguru-bergen, till Mikumi Nationalpark. Väl inne i parken kommer ni fram till er campingplats under Baobao träden. Här kommer ni lasta av ert bagage för att sedan åka ut på en sen eftermiddags safari.

En afrikansk solnedgång är oslagbar och denna kväll kommer ni få avnjuta en 3-rätters middag under stjärnorna medan ni lyssnar på hur den afrikanska natten vaknar till liv.

Mikumi NP Campingplats - helpension - 1 viltsafari

DAG 4

islands3

Olyckligtvis är tidig morgon, vid soluppgång, den bästa tiden att möta parkens invånare på. Därför kommer ni bli väckta och serverade kaffe innan ni åker ut på en ”game drive” för att se den afrikanska savannen komma till liv. Ni kan förvänta er att få se en stor mängd olika djur. Efter 2-3 timmar kommer ni tillbaka till campingplatsen där ni kan prata om alla djur ni sett under en stor härlig frukost. När temperaturen stiger under dagen ligger de flesta djur och vilar i skuggan. Runt 15:00 kommer ni åter igen lämna campingplatsen för att få möta de vilda djuren. När solen börjar gå ner över savannen och temperaturen sjunker är det den bästa tiden att få se rovdjuren på. De har spenderat det mesta av dagen vilandes i skuggan men nu är det dags för dem att äta!

Mikumi NP Campingplats – helpension – 2 viltsafari

DAG 5

islands4

Det är sällan tyst ute i vildmarken och den här morgonen blir du väckt av fågelsång. Vid soluppgången kommer ni bege er ut i parken på en viltsafari. Detta ger er en möjlighet att besöka flera olika områden i parken eller kanske åka tillbaka till en favoritplats. Nu när det är ännu inte är så varmt är djuren mer aktiva; lyssna på er guide när han berättar om livet på savannen.

Efter morgonens viltsafari kommer ni resa tillbaka till Dar Es Salaam för att därifrån gå på planet som ska ta er till Mafia Island. Flyget tar ca 45 min. Ni kommer nu landa på en ö med en av Indiska Oceanens viktigaste marinparker. Håll utkik efter valhajarna i vattnet, man brukar kunna se en mörk siluett. Ert hem på ön är Shamba Kilole Lodge, bygget som invånarna på Mafia är väldigt stolta över.

Shamba Kilole Lodge – helpension 

DAG 6-9

islands5

Ni har nu hela 4 dagar på er att utforska så många av Mafias dykplatser som ni bara kan. Oavsett om ni är intresserade av att uppleva de olika pelagiska arterna eller föredrar en plats för makrofotografering så har ön något för alla. Det kan vara så att t.ex. under vissa väderförhållanden så måste man rådgöra med guiden om vart man får dyka. Njut av fantastiskt strömdyk på Kinasi Pass och dela vatten med stora stim med revfiskar. Våra guider har dykt i dessa vatten under de senaste 15 åren så ta tillvara på deras kunskaper.

På de flesta dykares topp 10 lista finns valhajen, och Mafia Island är en av de bästa platserna i världen för att få se dem. Ni kommer att resa tvärs över ön till den västra sidan där det under 7 månader om året finns valhaj.

Shamba Kilole Lodge – helpension – 6 dyk & 1 valhajsupplevelse.

DAG 10

islands6 islands7

Dags att ta sig till en ny destination. Ni kommer åka tillbaka till flygplatsen där ni går ombord planet som ska ta er norrut till Zanzibar, Mafia´s kända syster ö. När ni är samlade på flygplatsen kommer ni bli körda tvärs över ön, genom Jozani-skogen till den härliga sydöstra kusten. Ni kommer bo på Arabian Night Hotel i Paje Village som är specialbyggt i Swahili stil. Det är nu dags att dyka på Zanzibar!

Under eftermiddagen får ni tid att koppla av och kolla in stranden och kanske ta en öl. Dykningen börjar imorgon.

Arabian Nights Annex – Frukost

DAG 11 & 12

Zanzibar är en trevlig dykdestination. Bredvid hotellet finns ett dykcenter som har moderna båtar som snabbt tar er ut till väggreven där det finns gott om koraller och olika fiskarter.

Det finns också en hel del att göra på land t.ex. ett besök i Stonetown som är en del av världsarvet, besök Jozani-skogen och dess röda Columbus apor eller ta en Big Blue Safari. Om ni föredrar vila, hitta en skuggig plats, slå er ner och bara koppla av.

Arabian Nights Annex – Frukost – 4 dyk 

DAG 13

Ta det lugnt och bara njut av det lugna ö livet tills det är dags att återvända till flygplatsen för att ta flyget till Dar Es Salaam. Väl tillbaka i staden kommer ni få åka en kort bit, till den internationella flygplatsen där er långa resa hem börjar. Tanzania väntar tålmodigt på att ni återvänder. Karibuna tena – Välkommen åter!

DAG 14

Ni är nu hemma igen och har en massa nya upplevelser att berätta om!

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.