south africa diving expedition

Teeth & Tusks - Sydafrika

Sydafrika är kontrasternas land och inget visar detta bättre än programmet Teeth and Tusks som på denna resa tar dig genom det vackra landskapet i KwaZulu-Natal. Dyk i de tropiska vattnen vid Sodwana Bay och spåra elefanter i Pongola innan du beger dig söderut till de berömda hajarna i Aliwal Shoal. 12 helt fantastiska dagar!

Rutt:

Cape Town/Durban/ Sodwana Bay/ Pongola Game Reserve/ Aliwal Shoal/ Durban

Resväg:

DAG 1

Ta ditt pass och sätt dig på planet som ska ta dig till Sydafrika! Äventyret väntar på dig.

DAG 2

Ankomst till Kapstaden, Afrikas svar på rivieran i Medlehavet enligt många. Det är en skön stad med massor att erbjuda dig som besökare. Oavsett om du söker shopping, god mat, helikopterturer, naturupplevelser eller historiska platser så finns det något för dig i den vackra staden med Table Mountains som bakgrund. Du möts på flygplatsen av din guide från African Space och färden går österut från staden längs kusten med kullar som täcks av vingårdar till den lilla fiskebyn Gaansbai. Här kommer du att bo på det hemtrevliga lilla pensionatet Aire del Mar. Du undrar säkert innan du somnar hur du kommer att reagera på morgondagens möte med vithajen!

Aire Del Mar – Frukost

DAG 3

Du vaknar ganska tidigt och äter frukost och får en utförlig och intressant genomgång av en marinbiolog om vithajens beteende och ekologi. Sedan är det en kort promenad till hamnen där båten väntar er. All utrustning ingår så allt du behöver göra är att njuta av en dag på havet. Glöm inte kameran! Ditt första dyk på resan blir stående i en bur, det är du och några väldigt stora, vackra och möjligen lite skräckinjagande hajar. Väl tillbaka på land så är det dags att åka tillbaka till Kapstaden för att säga hej till de bedårande pingvinerna på Boulders Beach. Därefter bär det av till Cape Point där två oceaner möts, stå med en hel kontinent bakom dig och fånga ögonblicket! Kvällen är öppen för att upptäcka staden.

Grand Daddy Hotel – Frukost

DAG 4

Dags att hoppa i plurret igen. Dyk 2 görs vid en sälkoloni längs kusten utanför staden. Dessa marina gymnaster är nyfikna varelser som aldrig säga nej till att leka. Dykets längd beror ibland på hur självsäkra sälarna är, vi kommer helst upp på båten med fenorna i fullgott skick.

Grand Daddy Hotel – Frukost

DAG 5

Dags att flyga mot nordost från Kapstaden till Durban i hjärtat av det fantastiska KwaZulu-Natal. Hoppa in i den väntande minibussen och vi kör norrut genom gröna fält med sockerrör in i bushen i Zululand. Afrika blev plötsligt lite vildare! Resan tar ca 5 timmar men med lite pauser och bra väg så kommer tiden att gå fort med allt du ser på vägen. Målet för dagen är Sodwana Bay och vår nästa boplats med samma namn, en plats där skogen möter sandstranden och här har du de sydligaste tropiska reven i Afrika. Dags för varmvattensdykning!

Sodwana Bay Lodge – Halvpension

DAG 6

Sodwana Bay är en plats med stor marin mångfald och med över 20 vackra dykplatser och en stor mängd pelagiska arter. Håll utkik efter valhajar, simma med sköldpaddorna som flyter över revet eller ta dig lite närmare revet för makrofotografering. Du kommer att tillbringa tre nätter här, så njut och gör det bästa av tiden.

Sodwana Bay Lodge - Halvpension - 2 Dyk

DAG 7

Tillbaka i båten igen och denna dag kommer du att spendera dagen med att revdyka med våra lokala guider som finns här för att ge dig din bästa dykupplevelse. Vill du däremot ha en paus från dykningen finns det möjligheter att arrangera andra utflykter som inte ingår i ditt paket, såsom köra fyrhjuling, ridning eller en flygning över viken för att fotografera (om vädret tillåter).

Sodwana Bay Lodge – Halvpension – 2 dyk

DAG 8

Efter en tidig frukost och ett sista dyk kommer du att lämna Sodwana och åka genom Mkuze Game Reserve till Pongola Game Reserve där du tillslut kommer att nå White Elephant Bush Camp, en föga känd tillflyktsort vid stranden av sjön Jozini. Detta är en plats för avkoppling där du kan njuta av djurlivet eller bara vara – medan du äter som en kung eller drottning.  Du kommer att vara framme lagom i tid för eftermiddagens viltsafari och tas ut i reservatet för att förhoppningsvis hitta de berömda ”röda elefanterna”.

White Elephant Safari Lodge – Helpension – 1 dyk & 1 aktivitet

DAG 9

Du kommer bli väckt tidigt, medan det fortfarande är svalt, och färdas ut på sjön Jozini där du får se reservatet från vattnet och där du kan försöka se så många som möjligt av de 300 fågelarter som är bosatta i området. Efter detta beger du dig tillbaka för en lång avkopplande frukost. Nu framåt dagen blir det väldigt varmt så djuren håller sig i skuggan. När solen sjunker, har du möjlighet att åka ut på en viltsafari i skymningen för att se hur djuren förbereder sig inför natten. Eller så kanske du föredrar att ta en promenad med en av guiderna som lär ut mer om de små sakerna som är av lika stor vikt i bushen.

White Elephant Safari Lodge – Helpension – 2 aktiviteter

DAG 10

Efter en sista tidig viltsafari bär det av söderut mot kusten igen. Destination: byn Umkomaas, där vi utgår från till Aliwal Shoal, tigerhajens hem. Det är dags att dyka igen. Denna gång står det tigerhaj på schemat. Du kommer att bo på Ellingham Resort bredvid dykcentret som är ett bekvämt boende med god mat och dryck.

Ellingham Resort – Frukost – 1 aktivitet

DAG 11 till 12

Du kommer dyka med tigerhajsexperter som misstänks föredra att umgås med hajar hellre än människor. Du kommer bli fullt informerad om hajarnas ekologi och beteende. Guiderna kommer att gå igenom dykningen noga och inga frågor är för dumma. Med start vid stranden kommer båten ta dig ut genom vågorna till vattnet runt grundet där det är riktigt bra dykning från RIB-båt.

Ellingham Resort – Frukost – 6 dyk

DAG 13

Alla goda ting måste få ett slut. Packa ihop och sätt dig i bilen som kommer ta dig tillbaka till Durban. På vägen tillbaka kanske det blir ett stopp på uShaka Marine World, Afrikas största akvarium.

DAG 14

Hemma igen med massa minnen och bilder från resan att dela med vänner och bekanta.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.